Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:01  |  21/01/2022

Data i hora oficial

El temps

La VallRap Battle arriba a Montmeló

  • La VallRap Battle arriba a Montmeló

    La VallRap Battle arriba a Montmeló

  • La VallRap Battle arriba a Montmeló

    La VallRap Battle arriba a Montmeló

10/4/2021

Una cinquantena de joves van poder veure les 5 batalles de la segona jornada de la lliga de Rap comarcal, a la Polivalent

 

Les conegudes popularment com "Batalles de galls", on dos rapers s'enfronten a força de versos i rimes, s'han convertit en un fenomen molt popular entre la joventut. A Montmeló va arribar aquesta moda fa ja uns anys coincidint amb l'obertura de l'Estació Jove, on d'una manera amateur es van començar a desenvolupar aquesta modalitat de "concert de rap improvisat" o Freestyle rap.

 

Aquestes competicions s'han anat expandint i consolidant més enllà dels carrers, sobretot en els països de parla hispana, on han arribat a sorgir-ne de més grans en escenaris. Des que aquest moviment ha començat a créixer, YouTube ha estat el principal mitjà de difusió de les batalles de freestyle, on els seguidors miren els vídeos de les competicions. La Red Bull Batalla de los Gallos és, per excel·lència, la competició de freestyle més reconeguda mundialment. Reuneix MCs de diversos països de parla hispana des de l'any 2005. Es tracta d'una competició per eliminatòries que compta amb fases classificatòries regionals, nacionals i, finalment, una final internacional.

 

Ara, per primera vegada, un grup de joves amants del Freestyle rap de Vallromanes, Montmeló, Montornès i Vilanova ha organitzat, amb el suport dels respectius ajuntaments una lliga comarcal sota el nom de VallRap Battle. Es tracta d'una competició en format de lliga que anirà passant pels quatre municipis en dues ocasions. L'organització compta amb un jurat que valora i decideix el format de cada batalla. A Montmeló, la regidoria de Joventut i els tècnics de l'Estació Jove han recolzat des de l'inici aquesta bona iniciativa.

 

La primera sessió celebrada fa una setmana a Vallromanes va ser la primera jornada de lliga.Els 10 MCs (batallers) classificats es van enfrontar per parelles en diferents modalitats. Després de la ronda de presentació de cada participant, les parelles s'enfrontaven en Easy Mode, en què apareixia una paraula nova sobre la qual havien de rimar, en Ronda temàtica, on havien de rimar sobre un tema, o bé en Rondes Lliures, on havien de contestar a l'adversari.

 

La competició ha estat molt entretinguda en diferents moments de la tarda. Tots els MCs han intentat mostrar i desenvolupar els seus trucs i tècniques de rima amb el màxim d'enginy, de posada en escena, d'aptitud i d'implicació amb el públic, i per descomptat, amb molt de Flow o capacitat per improvisar adaptant-se correctament a les diferents bases musicals que sonaven.

 

Per tota la gent interessada en aquest estil musical que mescla música, poesia i habilitats mentals, la VallRap Battle continua el seu curs. La setmana vinent s'enfrontaran a Montornès i la competició arribarà de nou a la sala Polivalent el 4 de juny. Us convidem a descobrir aquesta modalitat i fins i tot, perquè no... a practicar-la. I ja sabeu, com diu l'eslògan de la més famosa batalla de galls mundial: "Molts parlen, pocs rimen, només els millors improvisen".Data de modificació: 14/04/2021 12:55:52