Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:01  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Exhaurides les entrades de l'espectacle Enchanté

  • Enchanté!

    Enchanté!

12/4/2021

Aquest pròxim dissabte 17 d'abril, 150 persones, el 30% de l'aforament de la Polivalent, tindran el privilegi de gaudir d'un dels millors espectacles que es poden veure ara mateix als escenaris de Catalunya. Es tracta del musical de cabaret burlesque Enchanté, interpretat per la companyia Las Divinas i escrit i dirigit pel montmeloní Martí Torras.

 

Enchanté va néixer el 2011 i, pocs mesos després va guanyar el Premi Unnim de Teatre.  Des de llavors, tres cantants/actrius de Las Divinas, acompanyades d'un clarinet i un piano, han voltat Europa amb aquest espectacle que, a més de tenir un argument que ens toca a tots, es presenta amb una dramatúrgia d'alta volada. 

 

El mèrit dramatúrgic és de Martí Torras, que és l'autor i també el director de l'espectacle. El mateix que ha escrit i dirigit el meravellós espectacle/homenatge Rhum i el divertit musical The Feliuettes. Amb les Divinas ja es coneixen des de fa temps. Aquest és el tercer muntatge que fan junts.

 

L'obra presenta tres cantants que havien actuat força en aquells emblemàtics cabarets de l'Alemanya de la pr-guerra. Però les coses van mal dades: els nazis pugen al poder, elles són jueves i cal fugir. Van a París i aconsegueixen treballar en un petit cabaret de Pigalle. Ens expliquen aquestes històries des de dins d'un refugi, anant i venint amb flash-backs, quan els nazis de qui fugien, fan, paradoxalment, el mateix camí que elles i van a parar a París. Les tres noies s'amaguen al refugi per protegir-se. L'obra acaba l'any 1940.

 

Divinas i Martí Torras han volgut recuperar Enchanté deu anys després la seva estrena. Malgrat la duresa de l'argument, l'espectacle és fresc, divertit i... un musical! Bona part dels temes que canten -sempre molt coneguts- pertanyen a la música europea dels anys 40. Canten cançons de Joséphine Baker, Charles Trenet o Marlene Dietrich (Lili Marlene!); s'atreveixen amb música culta com El llac dels cignes o amb Galop infernal d'Orfeu als inferns, d'Offenbach i canten un tema de l'Edith Piaf.

 

La interpretació de les tres cantants, actrius, ballarines i performances tenen un reamarcable registre polifacètic  i suggerent en les peces cantades, un nivell espectacular en el número de claqué i un nivell de burlesc i descarat en les intervencions parlades que les acosten al cabaret més popular.

 

La Polivalent continua apostant per la #CulturaSegura i de qualitat i l'espectacle Enchanté és una evident mostra d'això.Data de modificació: 14/04/2021 12:58:59