Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:16  |  13/05/2021

Data i hora oficial

El temps

Setze municipis i el Consell Comarcal impulsen conjuntament el projecte Treball, Talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental

  • Treball, talent i tecnologia

    Treball, talent i tecnologia

26/3/2021

L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial.

 

CCVOR - El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

 

Treball, Talent i tecnologia disposa d’un pressupost total de 513.759,04€ i està finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023” i compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT) que des de l’any 2018 impulsa el Pla Estratègic de Promoció Econòmica de la comarca.

 

El projecte s’executarà durant els anys 2021 i 2022 a través de diverses línies d’actuació entre les quals destaca la necessitat d’establir aliances amb els agents del territori.

 

En aquest sentit, es preveu col·laborar amb la UEI per facilitar a les empreses les eines necessàries per implementar la intel·ligència artificial i la realitat virtual i augmentada als processos de producció. Així mateix, es preveu col·laborar amb Pimec per realitzar les diagnosis i acompanyaments a les empreses.

 

Una de les primeres actuacions del projecte és fer una diagnosi de maduresa digital de les empreses de la cadena de valor de l’alimentació, i dels principals reptes en termes de transformació tecnològica d’aquest sector, amb especial èmfasi en els reptes del talent o les persones, en col·laboració amb la consultora Lead to Change, liderada per Xavier Marcet.

 

Els 16 municipis participants són Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès i està coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat.

 

El consell plenari de la TVOA el formen els municipis adherits, el Consell Comarcal, CCOO, UGT, la Unió Empresarial Intersectorial, PIMEC i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

 Data de modificació: 30/03/2021 11:39:53