Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:50  |  17/08/2022

Data i hora oficial

El temps

El Consell Comarcal del Maresme s’adhereix a l’AMTU

  • El Consell Comarcal del Maresme s’adhereix a l’AMTU

    El Consell Comarcal del Maresme s’adhereix a l’AMTU

25/3/2021

 El Consell Comarcal del Maresme s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en el darrer ple del consell comarcal celebrat el passat dimarts, 23 de febrer, i ara la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, i el president del consell comarcal, Damià del Clot, han fet una trobada per formalitzar l’adhesió. A la trobada també hi han participat el director general de l'AMTU, Joan Serra, i el vicepresident del Consell Comarcal Joaquim Arnó. 

 

AMTU - Amb aquesta nova incorporació, l’AMTU compta ara ja amb un total de 115 entitats associades, entre les quals hi ha 26 ajuntaments de la comarca del Maresme, cosa que representa gairebé la totalitat d’ajuntaments (30) que integren aquesta comarca. 

 

Així doncs, a partir d’ara l’AMTU assessorarà tècnicament el Consell Comarcal del Maresme per concretar i prioritzar actuacions en matèria de connectivitat en bicicleta i a peu, l’estructuració d’una xarxa de carrils bici interurbans i d’aparcaments segurs per a bicis, i itineraris interurbans per a vianants, així com també en projectes que han de millorar l’oferta i els temps de trajecte en transport públic.

 

Aurora Carbonell, ha afirmat que "estem molt satisfetes que el Consell Comarcal del Maresme s'incorpori a l'AMTU, ja que el nostre objectiu és treballar pels ajuntaments i ens locals de Catalunya, per tal de millorar conjuntament la mobilitat i el servei de transport públic del país".

Per part del Consell Comarcal, Joaquim Arnó ha explicat que "aquesta és una molt bona oportunitat de compartir coneixement i gestió amb una entitat que domina el transport públic, i especialment ara que volem implantar el transport a la demanda a tota la comarca, per tal d'afavorir l'accés dels ciutadans al transport públic i reduir la contaminació i l'ús del vehicle privat".

 

Implementació de serveis TAD

Aquesta no és la primera col·laboració que el Consell Comarcal del Maresme estableix amb l’AMTU. L’any 2016 l’AMTU ja va realitzar, per encàrrec d'aquest consell comarcal, un primer estudi sobre la viabilitat d’implantar sistemes de transport a la demanda (TAD) al Maresme. Arran d’aquest estudi, posteriorment l’AMTU va implementar serveis TAD en els municipis de Pineda de Mar, Santa Susanna, Alella i Palafolls i actualment també s’encarrega de gestionar-los.

 

Cal dir que, des que l’any 2016 va posar en marxa a Pineda de Mar el primer servei de transport a demanda (TAD), l’AMTU s’ha convertit en el referent en la implantació i gestió d’aquest tipus de servei a Catalunya, com ho demostra el fet que ja ha implementat serveis TAD en 16 municipis catalans.

 

Ara, però, l’AMTU vol donar un pas més i per això molt aviat començarà a implementar arreu de Catalunya el transport flexible, una modalitat de transport públic en què els usuaris ja no han d’estar pendents d’horaris preestablerts ni parades fixes, ja que el servei s’adapta a les necessitats de cadascú.

 

Sobre l’AMTU

L’AMTU és una associació de municipis d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya i, per tant, està oberta a tots aquells ens locals que en vulguin formar part.

 

Actualment, el conjunt d’ens locals associats a l’AMTU representen un total de 2,5 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 45 milions anualment.

 

La finalitat de l’AMTU és la millora constant del transport col·lectiu de viatgers, així com de la mobilitat en general, a partir de l’optimització dels recursos disponibles, l’assessoria tècnica als associats, l’acompanyament en la gestió, i la representació i defensa dels interessos dels membres associats davant de les administracions i organismes competents en la matèria.

 

Per fer-ho possible, l’AMTU compta amb un departament tècnic de primer nivell especialitzat en l’elaboració de plans de millora, estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, l’AMTU també elabora projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).Data de modificació: 29/03/2021 15:07:49