Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:43  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Gran èxit de la reobertura de Mons Observans

  • Mons Observans

    Mons Observans

28/3/2021

Mons Observans ha reobert després de gairebé cinc mesos de tancament. A causa de la situació sanitària, només es poden realitzar i activitats i visites guiades amb grups bombolla. Tot i això, la reobertura ha tingut molt bona rebuda i s'ha omplert l'aforament.

Vallès Visió - La reobertura del jaciment de Mons Observans ha estat tot un èxit, en només un dia es van omplir totes les places disponibles de les visites guiades. Després de gairebé cinc mesos de tancament, s'ha pogut recuperar amb certa normalitat l'activitat al parc. A les poques hores d'anunciar les reserves al públic, s'ha omplert els tres torns de visites al jaciment.

Mons Observans és un espai de referència en l'estudi de la romanització al territori. Gràcies a la gestió dels ajuntaments de Montmeló i Montornès, i la investigació científica de l'institut català d'arqueologia clàssica, s'ha convertit en un parc de referència.

És per això, que ara ha rebut un altre reconeixement. Ha estat valorat pel seu impacte social en la recerca. Una qualificació que només han rebut cinc centres de Catalunya, d'entre els 38 que s'havien presentat. L'arqueòleg Pol Castejon destaca la col·laboració entre l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i als dos ajuntaments de Montmeló i Montornès per com s'ha portat el projecte des d'un inici amb les obres d'excavació el 2003, continuant pel reconeixement el 2012 i finalment la gestió conjunta que s'està fent fins ara.

Aquelles persones que vulguin visitar el jaciment hauran de reservar cita prèvia, i només podran assistir en el mateix torn un grup bombolla.

 

 

>Data de modificació: 29/03/2021 14:02:11