Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:03  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Montmeló celebra el dia de la poesia amb un recital a la Sala Polivalent

  • Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: música i poesia amb  Lali Barenys i Carles Bertran

    Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: música i poesia amb  Lali Barenys i Carles Bertran

  • Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura del poema  ‘No em despulleu’ de Felícia Fusterectura de

    Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura del poema ‘No em despulleu’ de Felícia Fusterectura de

28/3/2021

El passat dia 21 de març, Montmeló va commemorar el Dia Mundial de la Poesia amb un espectacle de música i poesia a la Polivalent. També es va llegir el poema "No em despulleu" de Felícia Fuster en diferents idiomes.

Vallès Visió - L'actriu Lali Barenys i el músic Carles Bertran van combinar poesia i música dalt de l'escenari de la sala polivalent de Montmeló. La seva actuació ha format part de la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Des de fa anys Montmeló acull diferents activitats entorn d'aquesta data.

En aquesta ocasió la Institució de Les Lletres Catalanes va triar el poema 'No em despulleu' de Felícia Fuster, que aquest any es recorda el centenari del seu naixement. Una lectura d'aquest poema, a càrrec de persones del municipi que van participar en aquest recital.

 

La regidora Ariadna Ojeda manifestava que "aquesta activitat serveix per donar visibilitat a la poesia" i va posar de manifest que "sempre es fa conjuntament amb la biblioteca i l'oficina de català, per incentivar que la gent llegeixi i per donar a conèixer la cultura catalana".

Per això algunes usuàries de la biblioteca La Grua i l'Oficina de Català del municipi han participat en aquesta lectura del poema. A més, de llegir el text en català i en castellà també s'ha pogut escoltar en altres llengües com el francès, l'anglès o l'alemany.

La Unesco va decretar el dia 21 de març de 1999 per commemorar la poesia. L'objectiu és promoure aquest gènere literari i fomentar la tradició dels recitals poètics.

 

D'altra banda, durant el matí del mateix dia 21 de març, La Sala Polivalent de La Torreta de Montmeló va acollie un espectacle familiar de titelles representat per la companyia l’Estaquirot Teatre i l’obra l’Aventura d’avorrir-se’. La proposta explicava la història de la Rita, una nena que s’avorreix i que no sap jugar sola. Però durant una visita a casa l’àvia farà un viatge a través de la imaginació. A partir d’aquest moment, sempre voldrà tornar a visitar l’àvia per avorrir-se una estona.

 

La cultura va ser protagonista absoluta durant aquesta jornada, amb música, literatura i teatre infantil.

 

 

 

 Data de modificació: 29/03/2021 14:06:20