Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:41  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

El Museu de Montmeló redescobreix l’antiga fàbrica Cucurny

  • Exposició sobre l'antiga fàbrica Cucurny

    Exposició sobre l'antiga fàbrica Cucurny

  • Exposició sobre l'antiga fàbrica Cucurny

    Exposició sobre l'antiga fàbrica Cucurny

26/3/2021

Finalment l'exposició sobre l'empresa Cucurny, ja es pot visitar al Museu Municipal de Montmeló. La mostra va quedar cancel·lada per les restriccions de la pandèmia, l'octubre de l'any passat. L'exposició s'emmarca dins les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni que es van haver de suspendre. La mostra vol ser un homenatge a aquesta empresa, tan vinculada al municipi pins a la dècada dels anys vuitanta.

 

Vallès Visió - Les dues xemeneies de la plaça de la Constitució són el testimoni de la fàbrica Cucurny ubicada en aquest espai de la plaça. Una fàbrica que està a la memòria col·lectiva dels veïns del municipi. L’empresa es dedicava a la fabricació de ceràmica refractària i gres i va ser una de les més importants del país.

 

Es va instal·lar a Montmeló el 1914 i la seva activitat va finalitzar l’any 1980. Ara es pot recordar la importància d’aquesta empresa a través de l’exposició ‘Redescobrim l’antiga fàbrica Cucurny’. Des del Museu i l’arxiu municipal de Montmeló es va iniciar aquest projecte d’investigació on es van recollir moltes dades i anècdotes amb col·laboració del Centre d’Estudis de Montmeló. Ara tota aquesta informació es troba recollida en aquesta exposició. La instal·lació d'aquesta empresa va significar per la gent el pas del Montmeló agrari al Montmeló industrial.

 

En aquestes vitrines hi ha elements que es fabricaven en aquesta empresa que han estat cedides per montmelonins. D’entre les peces hi trobem algunes curiositats. L’exposició també vol servir perquè els joves coneguin aquesta fàbrica que ha estat molt vinculada a Montmeló.

 

El nombre de persones visitants és molt fluid durant els dos dies de visites setmanals, Això demostra l'interès que l'antiga fàbrica Cucurny desperta encara entre la població de Montmeló. Recordem que els horaris de visita són, divendres de 17 a 20 h i dissabtes de 10 a 13 h. A cada grup d'assistents se'ls obsequia amb un llibret explicatiu que resumeix la història de la fàbrica Cucurny.

 Data de modificació: 29/03/2021 12:35:26