Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:12  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 42 - Març 2021

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

16/3/2021

PSC

 

Un Montmeló amb millors instal·lacions i més accessibles

 

Aquests dies són visibles, en diversos punts de Montmeló, tanques i talls de carrers o subministraments per motiu d’obres diverses.

 

La pavimentació de las vies públiques urbanes i l’ordenació del trànsit de vehicles  i  persones a les vies urbanes són dues de les competències pròpies de totes les corporacions locals del nostre país.

 

Qualsevol intervenció a la via pública comporta molèsties i, fins i tot, canvis d’hàbits.

 

Les obres de la llosa, primer, i les de remodelació del centre de la vila i de la zona de l’església van ser ocasions en que els habitants de Montmeló vam ser posats a prova.

 

En els darrers dies a Montmeló han coincidit les obres de supressió del semàfor i construcció d’un remuntable en la cruïlla dels carrers Vic i Doctor Robert , amb les obres de millora de la xarxa de subministrament d’aigua, una altra competència pròpia dels ajuntaments i que a casa nostra és de gestió íntegrament municipal, que afecta l’Avinguda Vilardebó i carrers perpendiculars i/o paral·lels.

 

Són obres curtes en la durada però que també distorsionen el nostre dia a dia, en funció de quins siguin els recorreguts que habitualment fem.

 

En tot cas els equips tècnics municipals sempre vetllen perquè la durada sigui la prevista i no es donin demores i que la seguretat de les persones  no es posi mai en perill.

 

Enguany l’equip de govern dedicarà una part important del capítol d’inversions al manteniment de carrers, voreres, edificis , jardins, parcs i llocs de pública concurrència i és previsible que en més d’una ocasió haurem de patir les molèsties que aquestes actuacions comportin. Per això, com a grup polític responsable del govern municipal, us demanem comprensió i disculpes pels entrebancs que us podeu trobar.

 

Totes les actuacions aniran encaminades, com sempre, a fer un poble per a les persones, accessible , sostenible i que ens faci sentir-nos orgullosos de viure en ell.

 

 

Canviem Montmeló

 

Passos zebra per anar a la benzinera?

 

Canviem Montmeló sempre hem fet d’altaveu de les demandes ciutadanes per millorar l’accessibilitat dels carrers. Estem per ampliar la peatonalització del centre i per una profunda reforma i ampliació de voreres, eliminant progressivament les barreres arquitectòniques que tenim al poble. També hem reclamat, des de fa molt de temps, l'adequació d’una anella verda, on poder passejar, desplaçar-se i fer esport sense trepitjar asfalt; uns camins escolars adequats per anar a les escoles sense cotxe; o algun carril per bicicletes i patinets, que connectin amb aparcaments segurs a les estacions de tren i autobús.

 

En aquest sentit seguim recordant periòdicament a l’equip de govern de l’Ajuntament que calen canvis per tendir cap a una mobilitat més sostenible, saludable i segura al nostre poble. I hem de dir que ens n’alegrem quan sembla que escolten i es fa alguna passa en aquest sentit, però també hem de manifestar el nostre desacord quan les actuacions són al nostre entendre poc efectives i contradictòries.

 

Mostra d’aquesta acció de govern contradictòria és la de voler treure els semàfors del centre del poble, perquè “pel poc trànsit que hi ha no calen”, però en canvi mantenir-hi les benzineres. Així, encara que es facin obres a l’encreuament dels carrers Vic i Doctor Robert, eliminant barreres arquitectòniques, pintant nous passos zebra o ampliant voreres, els vianants continuaran creuant i passejant per l’entrada i sortida d’una gasolinera. O encara que s’hagi modificat el POUM, per tal d’acollir més equipaments, indústria neta, comerços i usos residencials, seguirem tenint com una excepció la indústria petroliera, just al costat d’habitatges de vella i nova construcció.

 

Des de Canviem Montmeló ho venim dient de fa temps i seguirem reclamant-ho: les benzineres han de canviar d’ubicació i han de sortir del nucli urbà. Perquè tot no pot ser: o es prioritza els veïns i vianants o es manté l’anomalia peculiar del nostre poble de permetre gasolineres al centre.

 

No atrevir-se a canviar i quedar-se a mitges tintes, ens pot portar a l’equívoc absurd i surrealista de pintar passos zebra per anar, xino-xano, a omplir el dipòsit.  

Per a més informació, comentaris, crítiques... pots contactar amb nosaltres a l’adreça: info@canviemmontmelo.cat

 

 

Fem Montmeló

 

Dones i homes corresponsables

 

El passat 8 de març es va commemorar el dia internacional de la dona. Per a la celebració d’aquest dia s’acostumen a programar diferents activitats a nivell municipal, com ara la lectura del manifest institucional. Cada any la regidoria d’Igualtat o l’equip de govern contacta amb nosaltres per la lectura d’una part d’aquest manifest. Aquest contacte acostuma a ser precipitat i gens programat, és a dir, el mateix dia que assisteixes a l’acte t’ho fan arribar, sense saber si hi serem o no a l’acte. Aquest últim any la pandèmia ha modificat el procediment i hi ha actes com aquest que es fan online.

 

Des de FEM hem manifestat en varies ocasions que la nostra formació considera que aquest acte ha de ser representat per dones i homes de manera igualitària. I així ho hem manifestat. La resposta obtinguda per part de l’Ajuntament és que aquest manifest sempre ha estat llegit per una dona regidora i que no es plantegen cap opció alternativa que pugui ser atesa.

 

Tenint en compte la resposta, FEM ha decidit no participar en la lectura del manifest del 8 de març 2021. Aquesta forma no ens representa. Hem de caminar cap a una societat igualitària i justa, i això només s’aconsegueix junts, dones i homes. Es evident que no hem evolucionat. Nosaltres pensàvem que el discurs de “les nenes amb les nenes i els nens amb els nens” era una forma del passat. Res més lluny de la realitat, aquest discurs s’acaba imposant.

 

Creieu que els homes han d’estar exclosos en la lluita per la igualtat entre dona i home? Hem de vetar als homes que volen una societat més igualitària entre dones i homes? Necessitem avançar per poder canviar una societat basada en el patriarcat. Les dones no ens podem quedar com a protagonistes de dos dies a l’any com són el 8 de març i el 25 de novembre.

 

Definitivament, FEM no entén aquesta postura. No existeix igualtat si seguim en un món amb desigualtats. “Una persona feminista es aquella que reconeix la igualtat i la plena humanitat en dones i homes (Gloria Esteinen)”

 

 

ERC

 

Gràcies per la vostra confiança

 

Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya realitzades el passat 14 de febrer, ens han refermat com a segona força política a Catalunya. A Montmeló, un total de 624 vots, han fet d’ERC la segona formació política al municipi.

 

Des d’aquí, volem agrair la confiança que heu posat en el projecte de país que presentem, un projecte inclusiu, social i de futur, per a assolir una república lliure, amb igualtat d’oportunitats i sense dependre de ningú més que dels nostres ciutadans.  Reivindiquem també amb força la lluita per assolir la plena igualtat de drets entre homes i dones, una lluita que ha de ser compartida i que no només cal fer visible el 8 de març, tots els dies cal defensar els drets i les llibertats!

 

Són temps complicats, i quan fa poc que ha començat la campanya de vacunació i comencem a veure la llum al final del túnel pel problema de salut, hem d’afrontar també amb decisió el gran repte de la recuperació econòmica. Aquest darrer, igual que la lluita contra el virus, també està en mans de totes i tots nosaltres; l’aconseguirem plegats, o no l’aconseguirem. Fem confiança a les nostres empreses i comerços, evitem el frau fiscal, treballem de veritat per tirar endavant, i ens en sortirem.

 

Igual que al Parlament de Catalunya, també a Montmeló ERC és decisiva, treballem per a vosaltres amb total independència i voluntat de servei des del primer dia. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica que encapçalo donem suport als usuaris del Servei Local d’Ocupació, així com a les empreses i als comerços; oferim una atenció i orientació personal individualitzada i de qualitat, proposem formació subvencionada per a diversos col·lectius, plantegem diverses iniciatives de foment de l’ocupació i ajuts a les empreses.. tot plegat amb la voluntat d’ajudar a articular voluntats i projectes pel bé comú del nostre municipi. Partint de la base que compartim la millor intenció i l’esforç de tirar endavant, us encoratjo a seguir treballant amb generositat i dedicació pel bé de Montmeló i del país.

 

amonserrat@montmelo.cat

 Data de modificació: 18/03/2021 20:29:20