Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:30  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

La solidaritat a les aules de l’Institut de Montmeló

  • Campanya solidària 'Posa el teu gra d’arròs’

    Campanya solidària 'Posa el teu gra d’arròs’

18/3/2021

Tres projectes solidaris adaptats a la normativa Covid es duen a terme des de les aules de l’Institut. Alumnat de secundària, dels cicles d’imatge i perruqueria i tota la comunitat educativa hi prenen part.

 

TALLA’T LA CUA PEL CÀNCER

Al curs 2018-2019, el Departament d’Imatge del cicle formatiu de  l’INS Montmeló vam decidir poder afrontar un projecte solidari, amb dotació de diners de la Diputació de Barcelona per comprar material fungible per col·laborar amb alguna fundació.

 

La fundació escollida va ser Oncovallès i vam signar un acord al març del 2019. Al llarg d’aquell any vàrem fer diferents actes solidaris: recollir diners per la fundació mitjançant fent manicures solidàries al mercat setmanal de Montmeló (amb l'alumnat del cicle formatiu d'estètica i bellesa , i les del cicle formatiu de perruqueria i cosmètica capil·lar), també vam fer uns cartells amb l’eslògan "talla't la cua pel càncer", i vam recollir donacions de cabell de mínim 20cm de llargada.

 

Amb la pandèmia, no es poden seguir realitzant les accions al carrer però seguim recollint cabell de forma voluntària. Dins el mòdul de formació en empresa que realitzen les alumnes de segon curs fan arribar la informació de la campanya i així aconseguim donacions. La publicació a les xarxes socials d’aquesta iniciativa ens dona ressò i serveix de difusió per aconseguir  noves col·laboracions.

 

S’han aconseguit 45 cues de cabell. La campanya està sempre oberta, per tant, si algú vol participar-hi només cal portar el cabell a l'institut, o bé poder fer de model de les nostres alumnes de segon de perruqueria al nostre taller que aquest curs està instal·lat a la G2M.

 

 

TOTS UNITS, TOTS VESTITS

El projecte de recollida de roba encapçalat pel lema Tots units, tots vestits és un projecte solidari que ha fet l’alumnat de 1r d'ESO del centre. El projecte va néixer de l'assignatura de Cultura i valors que cursen la gran majoria d'alumnes del nivell, però encaixa amb la línia de treball del centre, reformulat per la situació de la pandèmia. Altres cursos havíem fet el mercat Solidari i les cantades de Nadal, però en aquesta ocasió no el vam poder dur a terme. Des de Cultura i valors hem estat treballant els drets humans i vam decidir buscar alguna cosa que poguéssim realitzar i que ajudés a les famílies que ho estan passant malament per la Covid.

 

L'alumnat va crear de zero el projecte amb l'assessorament dels professorat de Cultura i valors.  Els va tocar arremangar-se, pensar i crear l'eslògan, elaborar la campanya, posar-se en contacte amb Càritas,  crear els cartells i encartellar Montmeló, entre d'altres. Un cop rebuda la roba, aquesta passava una quarantena i aleshores era seleccionada i embossada de nou plegada i agrupada en temàtiques i per franges d'edat.

 

El projecte va arrencar el dia 16 de febrer i va acabar el 5 de març, però ha estat tanta la roba rebuda que encara ara hi estem treballant. Hem tingut un èxit que no prevèiem i del qual ens sentim molt orgulloses, fins i tot, hem hagut d'allargar la campanya una setmana. De moment hem recollit unes 80 bosses o més de roba, que inclouen roba de la llar, samarretes, pantalons, abrics, jaquetes, roba esportiva i, àdhuc, sabates (una de les necessitats que ens van fer saber des de Càritas).

 

Per portar a terme el projecte s'han tingut en compte totes les mesures de seguretat relacionades amb la Covid: la roba passava un procés de quarantena i l'alumnat i el professorat utilitzàvem guants, mascareta, manteníem distància de seguretat i, a més, ho fèiem a l'aire lliure.  Realment ha estat tot un èxit i voldríem aprofitar per donar les gràcies al centre, al professorat, al pas, a l'alumnat que s'hi ha implicat de valent i a totes les famílies que hi han participat. Gràcies a totes i totes ha estat possible.

 

Són temps difícils, però campanyes com aquesta demostren que voler és poder.

 

 

POSA EL TEU GRA D’ARRÒS

Aquest mes de març i al conèixer, a través d’un programa de ràdio, la Fundació “Tochete. We cook 4U” que demanava solidaritat, l’Institut es va posar en contacte amb l’entitat per saber com podríem col·laborar-hi.

 

We cook 4U cuina 1000 menús diaris per a persones vulnerables. L’objectiu establert és recollir 300 Kg d’arròs i han posat com a data límit el 15 de març. En aquest projecte hi participa tot el personal del centre, tant el professorat, com l’alumnat, com el personal administratiu i de servei.

 

 

 Data de modificació: 25/03/2021 21:33:25