Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:14  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 41' del mes de febrer de 2021

  • Crònica 42 - Març 2021

    Crònica 42 - Març 2021

16/3/2021

EDITORIAL: La lluita és els 365 dies!

 

Sí, cada dia és 8 de març!. Les dones estem cansades d’haver de donar explicacions de perquè ens cal continuar, any rere any, reivindicant el nostre lloc a una societat desigual, on arreu es posa de manifest la bretxa de gènere.

 

Lluitem per construir una societat on cap vida humana valgui més que l’altra, on les necessitats dels i de les menors tinguin el mateix valor i la mateixa prioritat que la dels adults; on les responsabilitats domèstiques i la cura de la família siguin compartides i equitatives i, el paper de les dones  no sigui relegat ni exclòs de la presa de decisions; on el sexe no determini l’oportunitat d’aconseguir una feina i de rebre la capacitació necessària i el salari quan es fa la mateixa feina.

 

La existència de la desigualtat no és qüestió d’opinions. Totes les institucions i estudis posen de manifest la diferència d’oportunitats. No estem representades als llocs de lideratge i decisió, quasi no ho estem al mon de la ciència, de la cultura, a les empreses,  dediquem el doble d’hores a la criança i tasques domèstiques que els homes.

 

Les polítiques d’igualtat públiques i privades han anat evolucionant incorporant la perspectiva de gènere en les seves actuacions. En aquest sentit, l’Ajuntament de Montmeló encapçala un lideratge feminista de polítiques igualitàries i treballa en el propòsit d’avançar i l’ambició de canviar mentalitats i dinàmiques que perpetuen rols i estereotips. Per això, es disposa d’una eina de recerca d’oportunitats i de correcció de pràctiques discriminatòries, el Pla Intern d’Igualtat de Tracte i Oportunitats (2020-2024) on es recullen objectius estratègics i accions de millora dels actuals processos de gestió i, l’existència d’una comissió d’igualtat que serà la responsable de vetllar pel compliment del Pla i de valorar el grau d’execució de les accions per l’assoliment dels resultats proposats anualment.

 

També a casa nostra,  ens queda un llarg camí on seguir treballant per la defensa dels drets humans de les dones i per l’erradicació de les violacions als drets per qüestions de gènere.

 

Ariadna Ojeda, regidora d’Igualtat

 Data de modificació: 18/03/2021 19:11:11