Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:25  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Dia Mundial de la Poesia, amb música, emoció i paraules

  • Poesia amb veu de dona

    Poesia amb veu de dona

16/3/2021

El dia 21 de març se celebra com cada any a Montmeló el Dia Mundial de la Poesia d'ençà que l'any 1999 la UNESCO fixés aquesta data per commemorar la poesia.

Aquest dia té com a propòsit promoure l'ensenyament de la poesia; fomentar la tradició oral dels recitals poètics; donar suport a les petites editorials; crear una imatge atractiva de la poesia en els mitjans de comunicació perquè no es consideri una forma antiquada d'art, sinó una via d'expressió que permet a les comunitats transmetre els seus valors.

Anualment es tria un autor o autora que escull o prepara un poema per dedicar-lo a la poesia. Ja són molts anys que entre la biblioteca La Grua i l'Oficina de Català organitzen la lectura del poema escollit i busquen persones usuàries que vulguin recitar-lo en diferents llengües al marge de les dues llengües oficials, és a dir el català i el castellà; és per això que un mateix poema pot ser llegit en àrab, francès, anglès, alemany, italià, urdú... Aquest 2021 serà el poema No emdespulleu de Felícia Fuster qui commemorarà el Dia Mundial de la Poesia.

Enguany aquesta activitat  es realitzarà a La Polivalent, per tal de respectar les mesures de seguretat Covid. S'ha preparat un recital de música, un concert de paraula, un viatge sònic de la lucidesa a l'emoció, de la intimitat a la revolta, de la subtilesa a la contundència, de l'amor a la reivindicació. A través de les paraules de l'actriu Lali Barenys i de la música de Carles Bertran, que l'acompanyarà amb la guitarra i el piano, viurem un espectacle diferent on la poesia i la música crearan un perfecte i subtil maridatge.

 

Poesia amb veu de dona, que és el nom de l'espectacle, tindrà lloc diumenge 21 de març, a les sis de la tarda a la Sala Polivalent de la Torreta. L'entrada és gratuïta, però s'ha de fer reserva prèvia al web d'EntràpolisData de modificació: 18/03/2021 19:14:43