Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:53  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

L'exposició 'Redescobrim l'antiga fàbrica Cucurny' es podrà veure en el Museu Municipal

  • Cucurny

    Cucurny

  • Pere Rocríguez parlant sobre l'antiga fàbrica Cucurny

    Pere Rocríguez parlant sobre l'antiga fàbrica Cucurny

  • Vista aèria de la històrica fàbrica Cucurny

    Vista aèria de la històrica fàbrica Cucurny

12/3/2021

L'activitat programada pel passat 10 d'octubre de 2020 emmarcada dins de les Jornades Europees del Patrimoni, que com recordarem no es va poder celebrar a causa de les mesures sanitàries esdevingudes per la pandèmia de la Covid-19, finalment veurà la llum a les sales del Museu Municipal de Montmeló.

En la memòria col·lectiva de la gent de Montmeló hi ha un nom que es repeteix recurrentment, gairebé es podria dir que es troba en la genètica del municipi: La Cucurny. Poques són les famílies que no tenen algun vincle, laboral o emocional, amb aquella gran factoria de ceràmica refractaria i gres.

És per això que des de l'Ajuntament es va decidir posar en valor aquest record per tal que no es perdés en l'oblit i homenatjar a tots els qui hi van treballar. És així com en va iniciar des del Museu i l'Arxiu Municipal de Montmeló un projecte d'investigació que, gràcies a la col·laboració del Concello de Burela (Lugo) i al CEM (Centre d'Estudis de Montmeló), va fer sortir a la llum una gran quantitat de dades i anècdotes sobre la fàbrica. També hi han col·laborat nombrosos ciutadans i ciutadanes de Montmeló aportant els objectes que es mostraran en aquesta exposició.

'Redescobrim l'antiga fàbrica Cucurny' s'obrirà el 12 de març a les 17 hores i es podrà visitar fins al 9 d'abril. L'horari d'obertura serà els divendres de 17 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 13 hores. L'activitat serà gratuïta i romandrà tancada els dies 2 i 3 d'abril.

Vine a redescobrir que era la Cucurny, que s'hi feia dins dels seus forns i sobretot quina importància històrica va tenir aquesta fàbrica, no només pel municipi sinó per a tot Catalunya. Vine a descobrir la raó per la qual els treballadors i treballadores de Montmeló eren els més valorats de tot l'estat pel que fa a la fabricació de ceràmica refractaria i gres. T'hi esperem!Data de modificació: 18/03/2021 19:16:17