Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:31  |  06/12/2021

Data i hora oficial

El temps

Rehabilitació i actualització del Museu Municipal de Montmeló: Camins i Anys 2.0

  • Aspecte actual de la sala de la planta 1 del Museu

    Aspecte actual de la sala de la planta 1 del Museu

  • Representació de "A la recerca de Lisístrata"

    Representació de "A la recerca de Lisístrata"

  • Representació de "A la recerca de Lisístrata"

    Representació de "A la recerca de Lisístrata"

8/3/2021

El Museu Municipal de Montmeló ocupa una antiga casa senyorial que, coneguda amb el nom de Can Caballé, fou construïda entorn de l'any 1920 per Cèsar Caballé i Rahull. L'any 1984, l'edifici va passar a ser de propietat municipal. Però no fou fins a l'any 1996 que es va aprovar el projecte de rehabilitació de la casa amb l'objectiu que esdevingués la seu del futur Museu Municipal de Montmeló.

 

Finalment l'equipament es va inaugurar el dia 2 de juliol de 1998 amb una exposició monogràfica permanent que, sota el títol de Montmeló, Camins i Anys, presentava la història del municipi en el context de l'evolució històrica del Vallès i de Catalunya.


Molt ha plogut des de llavors, i gràcies a totes les intervencions arqueològiques que s'han promogut des de l'Ajuntament de Montmeló, el fons del Museu Municipal ha crescut exponencialment. A més les troballes de nous jaciments arqueològics i els estudis realitzats en tots aquests anys, han fet sortir a la llum una gran quantitat d'informació, que no quedava reflectida a les vitrines del Museu.


Els objectius del Museu Municipal de Montmeló són, per una banda conservar i exhibir una col·lecció que permeti donar a conèixer la història del municipi, i per altra banda promoure i donar suport en la recerca de la nostra història i estimular l'interès de la població per la història, l'art i l'arqueologia. Per tant, per a continuar complint aquests objectius calia actualitzar les seves sales.


L'Ajuntament de Montmeló ha iniciat la primera fase de la remodelació dels espais i de la part expositiva del Museu Municipal. La intenció és crear un equipament amb una alta polivalència on es puguin exposar objectes històrics del municipi, però que a més permeti dur a terme activitats culturals i artístiques de tota mena. El Museu Municipal tindrà moltes sales en una.


L'exposició Camins i Anys serà ubicada de forma perimetral a la sala de la primera planta del Museu, deixant un gran espai al centre de l'estança on es podran albergar tota classe d'actes i activitats, d'organització pròpia o promogudes per altres entitats. A més aquesta nova distribució de la part expositiva permetrà una millor circulació de persones, element clau en els temps que estem vivint actualment.


La primera activitat programada en aquesta nova etapa del Museu Municipal de Montmeló ha estat una representació teatral en motiu del Dia Internacional de la Dona, on l'actriu Elena Codó va presentar l'espectacle «A la recerca de Lisístrata»


El dia 12 de març s'inaugurarà l'exposició «Redescobrint la Cucurny». La mostra romandrà a la sala del Museu fins al dia 9 d'abril. L'horari d'obertura serà els divendres de 17 a 20 hores. i els dissabtes de 10 a 13 hores.Data de modificació: 08/03/2021 13:49:04