Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:27  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Es lliuren els terminals de la xarxa Rescat per les comunicacions de l'AV de Protecció Civil

  • Lliurament dels terminals de la xarxa Rescat

    Lliurament dels terminals de la xarxa Rescat

6/3/2021

Divendres 5 de març, tècnics de la Direcció General de Protecció Civil acompanyats del tècnic de la Xarxa Rescat, han fet lliurament dels terminals de la xarxa Rescat per les comunicacions a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló.

 

A l'acte hi ha assistit l'alcalde acompanyat del regidor de Protecció Civil, el cap de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil. Un cop lliurats, el voluntariat ha rebut la formació sobre el protocol d’ús de les emissores.

 

El Departament d’Interior va crear, mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, la xarxa Rescat de radiocomunicacions d’emergències i seguretat a Catalunya (“xarxa Rescat”) per respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències de les administracions públiques catalanes.

 

La xarxa Rescat, de tecnologia Tetra, es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, la possibilitat de comunicacions xifrades, la bona cobertura urbana i rural i les comunicacions entre grups independents i amb possibilitats de coordinació. La xarxa Rescat permet les comunicacions mòbils entre usuaris i facilita l’actuació conjunta i la coordinació entre els col·lectius en actuacions d’emergències o seguretat.

 

Aquesta xarxa de radiocomunicacions dóna cobertura als col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències de Catalunya. Està destinada a cobrir les necessitats de comunicació dels serveis d’emergències i seguretat de la Generalitat de Catalunya i d’altres administracions locals. La finalitat d’aquest sistema és millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

 

Per tal de millorar la protecció de la població en situacions de greu risc col·lectiu, d’emergències, de catàstrofes i de calamitats públiques, a través d’una major coordinació tot reforçant l’intercanvi d’informació en temps real entre l’AVPC i el CECAT mitjançant sistemes de comunicació específicament dissenyats a aquests efectes, l'Ajuntament de Montmeló va subscriure el conveni de col·laboració amb el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per la cessió a l’Ajuntament de terminals de la xarxa Rescat per les comunicacions de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.Data de modificació: 08/03/2021 09:24:09