Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:21  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Dones i homes, corresponsables!

  • Dones i homes, corresponsables!

    Dones i homes, corresponsables!

5/3/2021

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març, des de l’Institut Català de les Dones centrem les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

 

Cal lluitar perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que els darrers anys hem assolit. La campanya Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva. La iniciativa va adreçada sobretot als homes per avançar de manera conjunta cap a la igualtat efectiva de dones i homes.

 

La pandèmia de la Covid-19 ha fet aflorar encara més les discriminacions que s'exerceixen sobre les dones. Els usos del temps per què fa a la corresponsabilitat no van variar gaire durant el confinament. Això va en detriment del nostre accés al treball, la nostra carrera professional i del nostre temps de lleure, que hauria de ser exactament igual d'important que el dels homes, i a més minva la nostra salut i el nostre benestar.

 

Us presentem un dossier estadístic de corresponsabilitat amb dades de Catalunya el 2020, de l'Observatori de la Igualtat de Gènere:Data de modificació: 08/03/2021 09:23:51