Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:27  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

A la recerca de Lisístrata, la primera vaga sexual de la història

  • A la recerca de Lisístrata

    A la recerca de Lisístrata

3/3/2021

El dia 7 de març a les 12.00 h, i emmarcat dins de les activitats programades per l'Ajuntament de Montmeló pel Dia Internacional de les Dones, el Museu Municipal ofereix un espectacle teatral que, amb un toc d'humor, presentarà el paper que tenia la dona fa més de dos mil quatre-cents anys a l'antiga Grècia per plantejar una pregunta: ha canviat alguna cosa en tots aquests anys?

 

El paper dels museus ha canviat molt en els darrers temps. Ara no són concebuts com a simples espaís on s'hi exposen objectes units per un discurs. Actualment l'ICOM defineix un museu com una institució sense ànim de lucre, permanent i al servei de la societat i del seu desenvolupament. És per això que des del Museu Municipal de Montmeló es té la certesa que lluitar per la desaparició de totes les desigualtats és una prioritat. Aquesta és la raó per la qual es presenta aquest espectacle.

 

Lisístrata és una comèdia del dramaturg grec Aristòfanes escrita l'any 411 aC. Grècia estava immersa en la Guerra del Peloponès entre Atenes i Esparta. En aquesta obra teatral l'autor ens presenta com les dones d'ambdós bàndols s'uneixen per tal d'imposar la pau entre les dues ciutats estat. Realment es tracta del primer cop que en una obra escrita es presenta un empoderament de la dona, tot i que probablement aquesta no fou la intenció d'Aristòfanes. Així i tot el personatge principal, Lisístrata, ha esdevingut una icona per a molts moviments feministes.

 

L'activitat programada constarà d'una lectura teatralitzada i comentada per l'actriu Elena Codó. A causa de les mesures de seguretat sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19, l'aforament serà limitat.

 Data de modificació: 03/03/2021 11:44:26