Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:24  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

'La volta al món en 80 ties', un recorregut teatral a través de dones que han fet història

  • La volta al món en 80 ties

    La volta al món en 80 ties

2/3/2021

Aquest dissabte 6 de març, abans de les 19 hores, a la Polivalent, comencen a Montmeló les activitats commeoratives del 8M: Dia Internacional de les Dones. El tret de sortida el donarà Georgina Llauradó i Cristina Martínez, protagonites un apasionant espectacle feminista que combina text, música en viu, dansa i vídeo: 'La volta al món en 80 dies'. L'acte s'iniciarà amb la lectura institucional del Manifets del 8M, per part de dones de Montmeló. 

 

La Sala Polivalent de Montmeló acull 'La volta al món en 80 ties', un monòleg que repassa la trajectòria i l’aportació essencial de 80 dones intrèpides, innovadores i irrepetibles però moltes vegades desconegudes i sovint silenciades al llarg de la història. Amb un text de creació pròpia i l’adaptació de temes musicals de diferents èpoques i estils, Georgina Llauradó i Cristina Martínez porten a escena aquesta personal, divulgativa, emocionant i divertida conferència-concert.

 

Des de la viatgera pionera Egèria (segle IV dC) fins a la premi Nobel Rigoberta Menchú; passant per Hatsepsut, la primera dona-faraó d’Egipte, o Hedy Lamarr, actriu de Hollywood i inventora, precursora de la teconologia WIFI i Bluetooth; per aquesta peça teatral hi passen 80 dones que han fet història: artistes, esportistes, científiques, polítiques,... I tot, acompanyat amb versions musicals de Cindy Lauper, Madonna o Beyoncé, peces de Clara Schumann o fins i tot de Paquita la del Barrio.

 

'La volta al món en 80 ties' és una obra coescrita per Joan Codina, que n’assumeix també la direcció, i per Georgina Llauradó, qui alhora la protagonitza. En escena, l’acompanya al piano Cristina Martínez, directora musical de l’espectacle. La proposta va guanyar el IV Premi Born de Residència Creativa d’Arts Escèniques que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella (Menorca).

 

 

  • Abans de la realització de l’espectacle, dones de Montmeló llegiran el Manifest oficial del Dia de les Dones 2021
  • Al final de l’espectacle hi haurà un col·loqui amb les actrius de la companyia
  • "La volta al mòn en 80 ties" arriba a la Polivalent de Montmeló, dissabte 6 de març de 2021, a les 19 hores. Les entrades van des del 7 € fins als 12. €
  • Les entrades es poden adquirir a través del web: www.entrapolis.com
  • Recordar que la Sala Polivalent de Montmeló té un aforament limitat i reduït, seguint la normativa de seguretat de la Covid-19

 Data de modificació: 03/03/2021 14:47:33