Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:50  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Xerrrada virtual: Coneguem com es vestien i es pentinaven els romans

  • Coneguem com es vestien i es pentinaven els romans

    Coneguem com es vestien i es pentinaven els romans

  • Coneguem com es vestien i es pentinaven els romans

    Coneguem com es vestien i es pentinaven els romans

24/2/2021

Fa més de dos mil dos-cents anys els romans van arribar a la península Ibèrica, i un dels primers llocs on es van assentar de forma estable és en els turons del que ara es Montmeló. Hi han dos jaciments d'aquesta arribada dels romans.

 

El primer al turó de Can Tacó, on es va establir un centre de poder polític. El segon Can Massot situat al turó de la Bandera (carrer de Balmes i carrer Jacint Verdaguer) on hi havia una gran explotació agrària. Aquells romans i romanes ens van deixar moltes coses que ens permeten recordar-los. Entre aquestes, diferents objectes d'ús domèstic per a la higiene personal.

Amb l'objectiu de presentar aquests objectes dedicats a enaltir la bellesa, L'oficina de Català i el Museu Municipal de Montmeló han organitzat una sessió virtual on s'explicarà com es vestien i es pentinaven els romans i les romanes tant en època republicana com en època imperial.

Aquesta activitat es farà els dies 3 i 4 de març al matí per als alumnes del curs de català, per a aprenents i voluntaris lingüístics i per al del Grup de Conversa de Montmeló, els quals es reuneixen un cop per setmana. Si algú està interessat a assistir a la xerrada, cal contactar amb l'Oficina de Català a través del telèfon 634 254 450 o bé enviar un correu a @CPNL - Oficina de Català de Montmeló per tal de facilitar-los l'enllaç de la sessió.

 Data de modificació: 03/03/2021 12:00:38