Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:39  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

'Alguns dies d'ahir', una visió teatral polièdrica de l'1 d'Octubre de 2017

  • Alguns dies d'ahir - Francesc Cuéllar, Míriam Iscla, Abel Folk i Marta Ossó

    Alguns dies d'ahir - Francesc Cuéllar, Míriam Iscla, Abel Folk i Marta Ossó

23/2/2021

Amb un repartiment de primer ordre com són Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar, 'Alguns dies d'ahir' narra les diferents vivències i pensaments d'una família que es reuneixen cinc dies després de l'1 d'octubre al voltant d'una taula.

Jordi Casanovas, dramaturg d'aquesta obra, és un autor que sap captar les tensions. Al voltant de la taula, aconsegueix que cada membre de la família exposi i reiteri els seus desigs i les seves pors. També se sobreentén quan hi ha una conversa que algú no vol entrar-hi, que s'hi escapoleix. En la intimitat d'una família tipus catalana, hi troba els ressorts d'uns personatges d'èpica petita i forta vulnerabilitat.

L'obra analitza fixament el terratrèmol social i polític a Catalunya que va des de l'atemptat del 17A de les Rambles, passant pel 155 del govern de Mariano Rajoy fins a les manis a conseqüència de les condemnes dels presos polítics. És un quadre nítid: amb quatre personatges ben apuntalats (Míriam Iscla, commovedora; Abel Folk, esmunyedís; Marta Ossó, contradictòria i Francesc Cuéllar, abrandat) i que permet veure una diversitat d'opinions en l'interior d'una família catalana (que obra el focus amb els personatges citats del carrer).

Ferran Utzet, director de la peça teatral, aconsegueix en cada trencament d'escena, és una mena de gir de la taula que marca la desorientació de cada protagonista que prova de refer la seva opinió sobre les coses que li preocupen, que l'alteren.

El text obvia la sentència de l'1-O, i aborda amb passió les diferents sensibilitats sobre aquells fets, demostrant el dolor que produeix fer autocrítica. La producció, sí que esquitxa talls de veus de referents polítics que traslladen l'espectador a la situació viscuda íntimament i que converteix la situació en una mena de nuvolosa entre record, desig i desencant.

 

  • "Alguns dies d'ahir" arriba a la Polivalent de Montmeló, dissabte 27 de febrer de 2021, a les 18 hores. Les entrades van des del 7 € fins als 12. €.
  • Les entrades es poden adquirir a través del web: www.entrapolis.com
  • Recordar que la Sala Polivalent de Montmeló té un aforament limitat i reduït, seguint la normativa de seguretat de la Covid-19.

 

 Data de modificació: 26/02/2021 10:39:53