Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:12  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 41' del mes de febrer de 2021

  • Crònica 41. Febrer 2021

    Crònica 41. Febrer 2021

18/2/2021

EDITORIAL: Un procés electoral segur

 

Felicitats i gràcies a tothom que ho va fer possible!

 

El passat diumenge Catalunya va celebrar eleccions al Parlament en un context de pandèmia inèdit per a tots i totes. Abans ja havien celebrat eleccions Galícia i el País Basc, i en un context internacional, Portugal o Estats Units.

 

És cert que, malgrat tots sabem que unes eleccions són un dret i un deure cívic fonamental, tots teníem incerteses i neguits respecte a com es podria desenvolupar la jornada i les mesures de seguretat, higiene i precaució que hauríem d’implementar.

 

Des de l’Ajuntament de Montmeló, malgrat les anades i vingudes de la convocatòria, feia setmanes que treballàvem perquè aquestes fossin unes eleccions en les què tant els membres de les meses electorals com els electors es trobessin segurs i protegits.

 

Un cop passada la jornada, haig de mostrar la meva satisfacció respecte al desenvolupament de la jornada i respecte del dispositiu de votació que havíem organitzat. Si vam tenir alguna petita incidència no va ser pas deguda al context de celebració de les eleccions, i es podria haver produït exactament igual en un procés electoral pre-pandèmia.

 

De la mateixa manera que en altres situacions i moments d’aquesta crisi sanitària, el nou dispositiu electoral ens ha fet reflexionar i repensar alguns dels aspectes de celebració d’unes eleccions, i extraiem lliçons apreses que, de ben segur, hauran arribat per a quedar-se i es repetiran en futurs comicis.

 

Espais mes amples, millor organització de les cues i els aforaments, circuits d’accés i sortida diferenciats, i altres, són aspectes que perfectament poden repetir-se, per la seva utilitat, independentment que la situació sanitària ens aconselli fer-ho o no.

 

No vull deixar passar la oportunitat, per altra banda, per felicitar sincerament a tothom qui va fer possible aquesta jornada. Els cossos de seguretat, el personal de l’Administració, el personal de control i suport i molt especialment, els membres de les meses. Tots ells s’enfrontaven en primera persona a la gestió de la jornada i crec sincerament que entre tots vam aconseguir que aquesta es desenvolupés de manera notablement normalitzada.

 

Sovint se’ns oblida que unes eleccions son el moment mes important de qualsevol democràcia, perquè en la lliure elecció universal dels nostres representants rau la base del nostre sistema de drets i llibertats. I ara ja sabem que cap pandèmia hauria d’evitar que la ciutadania expressés la seva voluntat a les urnes. Fer-ho és símptoma de maduresa i de normalitat democràtica. De nou felicitats i gràcies als qui ho han fet possible.

 

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló

 Data de modificació: 18/02/2021 18:40:12