Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:33  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Un món ple de llengües

  • Dia internacional de la llengua materna

    Dia internacional de la llengua materna

17/2/2021

Des de l’any 2000, la UNESCO considera el 21 de febrer el dia Internacional de la Llengua Materna en reconeixement al Moviment per la Llengua Bengalí, commemorat a Bangladesh des de 1952.

 

Aquell any, la policia i l’exèrcit de Pakistan, que ocupaven Bangladesh, van obrir foc contra la multitud de parlants de bengalí que es manifestaven a Dhaka pels drets lingüístics i pel reconeixement de la seva llengua com a llengua oficial a Pakistan.

 

La diversitat lingüística cada vegada és més evident perquè cada dia tenim més parlants de diferents llengües al nostre municipi, la qual cosa ajuda a conviure no només diferents cultures, sinó també diferents llengües. La multiculturalitat, si la sabem aprofitar, ens enriqueix com a persones, amplia els nostres coneixements, la nostra manera de pensar i de viure.

 

Des de l'àrea de Cultura, amb la col·laboració de l'Oficina de Català, han elaborat un joc interactiu per posar-nos a prova sobre el coneixement de les llengües: el kahoot del Dia Internacional de la Llengua Materna.

 

Instruccions per a jugar-hi

  • Cal un ordinador o qualsevol altre maquinari amb accés a internet i que cada participant busqui per internet el play kahoot.
  • Cal que cliqueu a AQUÍ, seleccionar el botó de joc clàssic.

 

Us apareixerà un codi que cada participant haurà d'introduir al seu mòbil, un cop hagi entrat a l'espai de play kahoot i introduir el nom amb el que serà conegut en el joc. I comença el joc de 15 preguntes on cada jugador ha de seleccionar un dels quatre colors que cregui que respon a l'enunciat que ha aparegut en pantalla. Al final de les 15 preguntes se sabrà qui és el guanyador.

 Data de modificació: 25/02/2021 11:55:46