Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:27  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Renovació de la senyalització de les restes de la vil·la romana de Can Massot

  • Panel informatiu de Can Massot, al carrer de Balmes

    Panel informatiu de Can Massot, al carrer de Balmes

9/2/2021

Gràcies a l'arqueologia sabem que molt abans que Montmeló es digués Montmeló, hi va haver humans que van triar el nostre municipi per edificar les seves cases. Els primers ho van decidir fa més de set mil anys, fundant un petit poblat de cabanes de fang i palla situat a l'anomenat Turó de la Bandera.

La tria del lloc no fou aleatòria ni improvisada, ja que a la seva situació prop del riu i les seves terres argiloses converteixen aquest turó en una zona òptima per a l'agricultura. Amb l'arribada dels romans a les nostres terres, fa més o menys uns dos mil dos-cents anys, es va escollir el mateix lloc per instal·lar una gran explotació agrària. Aquestes petites històries són molt importants de ser recordades, per això des de l'Ajuntament es treballa per remarcar el passat històric del municipi.

Aquest passat 2020, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha renovat la senyalització que fou instal·lada l'any 2008 al carrer Balmes, que s'havia deteriorat força amb el pas del temps. Des del Departament de Promoció Econòmica es va demanar i obtenir suport econòmic per a accions singular de senyalització turística, i amb la participació conjunta d'altres departaments i serveis municipals (Compres, Comunicació, Patrimoni) s'ha pogut restaurar els suports i posteriorment s'han instal·lat els nous vinils.

En els diversos panells es fa un repàs per diverses èpoques de la història al municipi, de les quals se n'han recuperat restes, i s'explica el detall de la descoberta d'un jaciment prehistòric i d'una antiga vil·la romana en la cruïlla entre els actuals carrers Balmes i Jacint Verdaguer. La recuperació d'aquesta senyalització permetrà també tornar a plantejar visites per part de grups escolars i complementar els continguts que ja s'ofereixen al Museu Municipal de Montmeló i al jaciment de Mons Observans.

 

A aquesta actuació s'ha de sumar la de la senyalització de les restes de dos pous de glaç, anomenats Pous del Duc, dues estructures del segle XVIII situades al peu del Turó de les Tres Creus, a l'entrada al camí d'accés al jaciment de Mons Observans des de Montmeló, que servien per emmagatzemar gel.

 

 Data de modificació: 11/02/2021 21:39:20