Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:01  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Se signa el primer contracte de l’any de la borsa comarcal de lloguer assequible, a Montmeló

  • Se signa el primer contracte de l’any de la borsa comarcal de lloguer assequible, a Montmeló

    Se signa el primer contracte de l’any de la borsa comarcal de lloguer assequible, a Montmeló

4/2/2021

Se signa el primer contracte de l’any de la borsa comarcal de lloguer assequibleAquesta setmana s’ha signat el primer contracte de l'any de la Borsa Comarcal d’Habitatge de lloguer assequible, que gestiona el Consell Comarcal. Es tracta d'un habitatge de Montmeló i llogaters també de Montmeló.

Aquesta setmana s’ha signat el primer contracte de l'any de la Borsa Comarcal d’Habitatge de lloguer assequible, que gestiona el Consell Comarcal. Es tracta d'un habitatge de Montmeló i llogaters també de Montmeló.

 

L’any 2020 es va tancar amb un increment de la demanda en 61 sol·licituds d’habitatges. No obstant, moltes sol·licituds han caducat, i a hores d’ara hi ha un total de 191 peticions. Es van formalitzar 4 contractes, dels municipis de la Roca del Vallès, Canovelles, les Franqueses del Vallès i Montmeló.

 

Des del Consell Comarcal es desenvolupen de forma periòdica campanyes per captar nous habitatges per a la borsa de lloguer, encara molt insuficient per cobrir l’alta demanda.

 

La mediació d’habitatges buits per a lloguer assequible és un servei gratuït de mediació entre persones propietàries d'habitatges i persones que busquen habitatge en règim de lloguer.

 

Tant els propietaris dels habitatges com les persones que vulguin llogar gaudeixen d’avantatges i garanties si signen el contracte d’arrendament a través de l’Oficina d’Habitatge.

 

Els avantatges que gaudeixen les persones propietàries que posen el seu habitatge a la borsa són: una assegurança gratuïta multirisc (continent) durant tot el període del contracte de lloguer, una assegurança gratuïta de defensa jurídica en cas d’impagaments, seguiment del compliment de les obligacions contractuals d’ambdues parts amb el corresponent assessorament jurídic i tècnic, règim de cobertures de cobrament de les rendes de lloguer impagades per mitjà de l’AVALLOGUER, tramitació gratuïta dels serveis oferts per la Borsa (contrace, assegurances, mediació, resolució del contracte...), avantatges fiscals respecte a l’IBI, segons les condicions de cada ajuntament, i informació i tramitació dels ajuts per a la rehabilitació dels habitatges.

 

Actualment el Consell Comarcal té signat un conveni de col·laboració en l’àmbit de l’habitatge amb els ajuntaments de la Roca del Vallès, Montmeló, Lliçà d’Amunt, les Franqueses del Vallès, i la Garriga.

 Data de modificació: 04/02/2021 20:26:29