Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

10:58  |  28/05/2022

Data i hora oficial

El temps

Eleccions 14F: què cal fer per votar des de casa?

 • Vota des de casa

  Vota des de casa

28/1/2021

La Generalitat de Catalunya i Correus han arribat a un acord per facilitar la petició del vot per correu de manera telemàtica. La Junta Electoral Central (JEC), per la seva banda, ha autoritzat un llistat de mesures proposades que fan possible exercir el dret a vot sense sortir de casa en les eleccions previstes per al 14 de febrer de 2021.

 

Es podrà demanar de forma telemàtica el vot per correu i, per primer cop, hi haurà la possibilitat de fer-ho mitjançant el certificat IDECAT, així com altres certificats digitals oficials a l’Estat, a més dels que ja eren vàlids fins ara en les tramitacions per correu.

 

D’altra banda, la JEC ha resolt eliminar la signatura de la recepció de la documentació electoral, fins ara obligatòria, i permetre que el funcionari de Correus pugui recollir el sobre electoral. Per tant, tot el procés per exercir el dret a vot es podrà de fer des de casa. Això vol dir que, en el moment en què el funcionari de Correus faci entrega de la documentació electoral, les persones podran entregar-li directament el seu vot. Aquesta és una opció de la qual en podrà gaudir tota la ciutadania, inclosos els casos de positius de COVID-19 i les persones considerades contactes estrets.

 

El procediment per votar de manera telemàtica és el següent:

 • 1) El primer pas és disposar del certificat digital de la Generalitat, l'IDCAT. Es tracta d'un identificador virtual que cada ciutadà ha d'instal·lar al seu ordinador. Serveix per accedir a diferents tipus de tràmits i gestions de l'administració. Si no teniu certificat digital, podeu demanar cita prèvia a l'OAC demanat cita prèvia i tramitar-lo. També es pot tramitar des del mòbil amb l'IDCAT Mòbil.
 • 2) Aneu al web de Correus i sol·liciteu el vot per correu amb qualsevol certificat digital reconegut (idCAT certificat, FNMT, DNI-e, altres). Cal que especifiqueu el domicili on voleu rebre la documentació electoral.
 • 3) En el web de Correus podeu consultar l'estat de la vostra sol·licitud
 • 4) Un empleat de Correus anirà al domicili que heu indicat a la sol·licitud amb la documentació electoral que inclou una papereta de totes les candidatures dels partits polítics que es presenten a les eleccions.
 • 5) L’empleat de Correus verificarà la vostra identitat amb un document oficial i original: DNI, passaport o carnet de conduir.
 • 6) En el mateix moment, podreu lliurar a l'empleat de Correus el sobre electoral segellat (garantint el secret del vot) amb la papereta amb la vostra opció.
 • 7) Rebreu un justificant que acredita que heu dipositat el vot.

 

D'aquesta forma fàcil i àgil podeu votar sense sortir de casa ! 

Es pot demanar fins el 5 de febrer, a les 14h.

Es recomana el vot per correu per reduir la presència de votants als col·legis electorals el dia de les eleccions.

 

Més informació al web de la Generalitat de Catalunya: vot per correuData de modificació: 28/01/2021 14:50:49