Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

20:14  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 40 - Gener 2021

 • PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

  PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

26/1/2021

PSC

 

Bon Nadal en un mal any

 

A ningú se li escapa que els reptes que teníem aquestes festes de Nadal com a equip de govern eren molt importants i plens de situacions d’incertesa.

 

La pandèmia del COVID ens ha portat a una situació de fortes restriccions en la realització d’activitats tradicionals de les festes de Nadal i, simultàniament a una delicada situació del teixit econòmic local per les limitacions i impediments d’obertura, aforament, etc.

 

Per això calia ser valents i innovadors en la proposta i, des de la prudència i la consideració dels diferents factors condicionants, liderar des de l’Ajuntament una campanya de Nadal que fos útil al moment que vivim i als montmelonins i montmelonines.

 

La posada en marxa d’una segona tanda de subvencions i ajuts directes i la campanya de bonificació amb vals de 20 euros a les compres locals han estat ben acollides per comerç i ciutadania. Els comentaris positius han estat unànims, tant per la seva rapidesa a implantar-la com per l’esforç econòmic que ha suposat.

 

Un cop la part econòmica estava en marxa i funcionant d’allò més bé, calia posar el focus sobre la part més emotiva; allò que diuen “l’esperit del Nadal”.

Aquí va entrar en joc la campanya Emociona´t.

 

Les coses van començar a anar bé amb els concursos de felicitacions i de guarniment de balcons i façanes. Poques vegades, potser mai, s’havien vist tants llums donant vida i color a les nits de Nadal. Un gran èxit, amb alguns carrers bolcats en aconseguir ser els millors. Una gran competició.

 

El photo-call de la Plaça de la Vila i la botiga de l’Emociona’t van ser dos fils conductors de la campanya nadalenca.

 

Quedava pendent de quina manera es resolia la impossibilitat de celebrar l’acte amb més participació als nostres carrers: la cavalcada dels Reis d’Orient.

 

Estava clar que no es podria fer com sempre i que calia donar una volta a tot allò que s’havia fet sempre.

 

L’equip de govern, amb la implicació dels tècnics directament afectats i de tots els departaments de l’Ajuntament als que es demanava suport, va arriscar i va pensar que la Fàbrica dels Reis d’Orient i el Bona Nit d’aquests el dia 5 al vespre, podia aportar les dosis de màgia i il.lusió que el Nadal aporta a molta gent.

 

Al final, tot i les pors, tot va sortir bé. Tant que fins i tot ara es dubte de que es farà al Nadal de 2021.

 

Moltes felicitats a l’equip de govern i al personal de l’Ajuntament per haver fet possible un Bon Nadal en un mal any.

 

Canviem Montmeló

 

Malgrat tot, estimem Montmeló

 

Malgrat que la pandèmia fa ja gairebé un any que ens ha trastocat les vides, amb una crisi sanitària, social i econòmica mai vista. Malgrat les retallades en sanitat i educació dels governs de Junts-ERC a la Generalitat, maltractant les escoles i el CAP de Montmeló. Malgrat que el PSC-PSOE digui amb la boca petita que és un partit republicà (però tapi les corrupteles del rei emèrit) i que “Catalunya necessita un canvi” (però Montmeló no)... Canviem Montmeló seguim treballant per canviar el poble, perquè malgrat tot estimem Montmeló.

 

El mes passat els socis de govern a Montmeló, PSC i ERC, van presentar els Pressupostos municipals per aquest any 2021, que van comptar també amb el suport de FEM. Canviem Montmeló vam votar en contra després de fer unes 25 aportacions i que aproximadament la meitat fossin incorporades. Com que la majoria de propostes que ja havíem fet pel 2020, es van pressupostar però no s’han dut a terme, aquest any vam decidir votar en contra del Pressupost municipal. Per raons d’espai, us destaquem només 10 de les actuacions que hem insistit perquè el govern pressuposti i dugui a terme el 2021:

 • 1) Fer un estudi de viabilitat per crear una empresa pública de generació d’energia verda. Lluitaríem contra el canvi climàtic i acabaríem amb els constants talls i pujades de preu de la llum que tenim per “cortesia” de les grans distribuïdores energètiques privades.
 • 2) Crear Ràdio Montmeló, mitjançant una plataforma on-line, establint convenis de col·laboració amb les facultats de periodisme i ràdios locals properes. Ja ho vam demanar l’any passat, es va crear una partida de 5.000 euros però no es va fer res. Aquest 2021 ho tornem a demanar.
 • 3) Suspendre la taxa d’ocupació de domini públic, així com d’instal·lació de taules i cadires a comerços, bars i restaurants de Montmeló pel 2021. Suspendre/reduir la taxa de recollida de residus a comerços tancats/semioberts.
 • 4) Adquisició de pisos del SAREB per a lloguer social i començar a aplicar recàrrecs sobre béns immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent. No podem permetre que a bancs, multinacionals i fons voltors els surti gratis especular amb l’habitatge a Montmeló.
 • 5) Avançar en les gestions per acollir un centre de Formació Professional de Química a Montmeló. Invertir 10.000 euros més dels pressupostats inicialment en formació ocupacional, específicament destinada a persones aturades o en ERTOS.
 • 6) Elaborar un Pla d’acció ambiental (l’actual data del 2008) per fer front a la contaminació atmosfèrica, ambiental i acústica. Està molt bé que es facin consultes a la població i s’encarreguin estudis, però s’ha de començar a actuar amb els focus emissors.
 • 7) Impulsar un nou pla d’accessibilitat i d’aparcament, amb especial atenció per a persones amb diversitat funcional, gent gran i famílies. Incrementar el manteniment de l’anella verda amb millor coordinació amb ajuntaments veïns.
 • 8) Incrementar recursos dels serveis municipals d’Acció social. Augmentar difusió i assessorament per sol·licitar prestacions econòmiques de caràcter social.
 • 9) Desenvolupar un nou equipament municipal destinat a la criança, que combini trobades online amb presencials quan sigui possible. També incrementar la reposició d’elements i neteja de parcs infantils.
 • 10) Dotar el 0’7% del Pressupost municipal a projectes de Solidaritat i Cooperació, amb el compromís de convocar i reactivar el Consell municipal d’aquesta regidoria. Després de més de 10 anys, l’any passat vam acordar recuperar la partida amb el 0’2% del Pressupost però tampoc s’ha fet res.

 

Per a més informació, comentaris, crítiques... pots contactar amb nosaltres a l’adreça: info@canviemmontmelo.cat

 

 

Fem Montmeló

 

Fem pressupostos 2021

 

Des de FEM Montmeló volem aprofitar el motiu d’aquest crònica per desitjar-vos una bona entrada d’any 2021, esperant que ens porti salut, feina i encerts per a tothom.

En l’anterior crònica FEM us va presentar quines eren les nostres propostes prioritàries que calia incloure en els pressupostos destinats al curs 2021.

 

En el darrer ple de desembre, FEM va votar a favor dels pressupostos presentats pel consistori.

 

De la mateixa manera que, durant els últims plens, hem anat dient que la dinàmica no era positiva entre l’equip de govern i l’oposició, cal dir que en els darrers mesos hem recuperat la transparència informativa durant les últimes reunions mensuals, encara que continuem defensant que aquestes reunions haurien de ser conjuntes amb la resta de grups amb l’objectiu de reprendre la Junta de Portaveus de l’inici de mandat. Pensem que ha existit una bona predisposició de l’equip de govern a treballar aquest pressupost amb la resta dels grups municipals.

 

Així doncs, s’ha intentat recollir i integrar la gran majoria de propostes realitzades, encara que amb una mica més de temps no hagués anat gens malament. De totes maneres, continuem pensant que aquesta ha de ser la direcció a prendre per assolir consensos en aquells projectes, punts i decisions importants en benefici de tota la ciutadania. Sempre que la dinàmica sigui aquesta allà ens hi trobaran.

 

Referent al Pressupost voldríem destacar les propostes del nostre grup, entre elles:

 • L’increment de les partides d’ajuts Socials i Cooperació, de la partida de polítiques d’igualtat,
 • Ajuts al lloguer i la incorporació de les diferents partides extraordinàries per la Covid-19
 • La incorporació del projecte de la nova residència,
 • La barana de protecció del carrer Miquel Biada,
 • La partida per la millora de l’accessibilitat,
 • La urbanització de la Plaça Frederica Montseny,
 • La implantació de sistemes amb tecnologies d’energies renovables i eficiència energètica amb l’objectiu d’assolir equipaments municipals autosuficients i el subministrament a l’enllumenat públic i d’aquesta forma alleugerir la despesa energètica.
 • Incloure, en el manteniment de les piscines, la reparació de la coberta del bar.
 • Mantenir el 100% de la partida de manteniment del camp de futbol, ja que les instal·lacions generals actuals son bastant antigues.
 • La creació d’una partida per ajuda a les entitats per les despeses extraordinàries que puguin tenir derivades de la Covid-19.
 • Destinar una partida per la creació del projecte de rutes històriques locals amb col·laboració del Centre d’Estudis, entitats i els treballs de recerca de Batxillerat.

 

També volem aprofitar per anomenar algunes de les propostes que no han sigut recollides en aquests pressupostos, però que des de FEM seguirem treballant per incloure-les en els propers pressupostos 2022:

 • Reurbanització del carrer Vilardebó.
 • Creació d’una oficina d’atenció a les Entitats (amb l’objectiu de donar suport tècnic, promoure debats, coordinar activitats, oferir servei de gestoria mancomunada, etc)
 • Estar pendents de la cessió de la nau de Máximo Mor, on segurament es poden obrir un seguit de possibilitats de cara a nous equipaments i fer possible el centre Àgora, on s’integri el servei d’atenció a les entitats.

 

I per poder desplegar tots aquests projectes, de ben segur que necessitarem que es compleixi el desig que us anunciàvem per aquest 2021: salut, feina i molts encerts.

 

 

ERC

 

Un any excepcional requeria mesures excepcionals

 

Hem engegat un 2021 amb força i amb uns esdeveniments, tant polítics com climàtics, que ens poden fer pensar que el 2021 també vindrà carregat de sorpreses i reptes.

 

En clau local, hem passat un any difícil, on la principal preocupació s’ha centrat a superar els efectes d’una pandèmia que està afectant a tots els sectors, des de comerços a empreses i de empresaris a treballadors.

 

En aquest sentit, des de promoció econòmica, hem ampliat el servei d’atenció a l’usuari de borsa de treball amb una assessora d’orientació laboral que pugui atendre l’increment de demanda d’aquest servei, oferint també cursos i grups de treball per a la recerca de feina.

 

Els pressupostos dedicats a plans d’ocupació s’han incrementat en un 50% ampliant així els llocs de treball i la seva durada.

 

Un altre punt, que ha estat aprovat aquest mes de gener, és la ampliació de bonificacions a empreses que contractin personal de la borsa de treball de Montmeló.

 

Durant tot el 2020, s’han aprovat 3 plans de subvencions i/o bonificacions per a comerços i empreses del municipi, que afectaven a l’IBI, recollida de residus, servei d’aigua, quotes de mercat, impost d’ocupació de via pública o subvencions a fons perdut.

 

La campanya eMOciona’t, ha comptat amb 36000 euros en vals de compra per tal d’ajudar tant a comerços com a ciutadans i cal agrair l’èxit de la campanya, tant als comerços que s’hi han adherit, com a tots els ciutadans que hi ha participat, donant una empenta al comerç local que tant està patint en aquests moments.

 

Per a un municipi petit com Montmeló, això suposa un esforç per part del consistori, però un any excepcional requeria mesures excepcionals.

 

A nivell nacional, tenim a vista unes eleccions que es preveuen complicades, tant per organització com per participació, però que afrontarem amb la mateixa força i les mateixes ganes de sempre per tal de donar un pas endavant en la construcció de la república catalana i la millora en drets i serveis per als ciutadans de Catalunya.

 

Ara més que mai, cal preservar els drets dels ciutadans i vetllar per la economia, garantir l’accés a un servei mèdic gratuït i de qualitat i una educació inclusiva i a l’abast de tots.

Fem-ho possible! Estem al vostre servei.

 

Amonserrat@montmelo.catData de modificació: 28/01/2021 14:51:40