Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:23  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

La importància del compliment de les normes per superar la Covid

  • Superar la Covid

    Superar la Covid

24/1/2021

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública al Vallès Occidental i Vallès Oriental, alerten del gran volum de casos d’incomplidors (casos positius que es neguen a fer l’aïllament o contactes estrets que es neguen a fer la quarantena) que els arriben des de Atenció Primària.

 

Donada la importància de la col·laboració entre administracions per tal de superar aquesta situació i evitar el risc de salut pública que aquest incompliment comporta, des del Centre d’Atenció Primària informarà a l’Ajuntament d’aquests casos per tal que la Policia Local pugui actuar en conseqüència amb la màxima celeritat possible.

 

 

Detecció de casos i seguiment de contactes (CatSalut)

 

Detecció de casos i seguiment de contactes

Detecció de casos i seguiment de contactes

La detecció precoç de les persones amb COVID-19 i la ràpida identificació i aïllament dels contactes estrets és fonamental per mantenir el control de la pandèmia.

Amb la represa de la normalitat, s’amplien les situacions que impliquen contacte social i, per tant, augmenta el risc de propagació del virus.

Durant el confinament total de la població, el risc de contagi es reduïa considerablement perquè la possibilitat de tenir contacte amb persones amb qui no es convivia es limitava a situacions puntuals.

En aquest context, per tal de tallar la cadena de transmissió i evitar possibles nous brots, és fonamental:

  • la detecció precoç dels casos sospitosos de COVID-19, el ràpid diagnòstic i poder aïllar immediatament els casos positius, així com la identificació i el control de les persones amb qui han tingut contacte estret per tal de fer-ne el seguiment dels símptomes, indicar-los l’aïllament preventiu així com realitzar-ne la PCR d’estudi i detectar possibles casos asimptomàtics.
  • extremar les mesures de prevenció com el rentat de mans freqüent, el distanciament físic de 2 metres i l’ús de mascareta en espais oberts o tancats, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

 Data de modificació: 28/01/2021 14:52:42