Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:48  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Voluntariat per la llengua virtual

  • Quan parles fas màgia

    Quan parles fas màgia

19/1/2021

Parles català i vols donar un cop de mà per ajudar a qui necessita practicar-lo? O vols perdre la vergonya i llançar-te a parlar català? Si respons a un d'aquests dos grups pots demanar informació a l'Oficina de Català per formar part del Voluntariat lingüístic, que en aquests moments, a causa de la pandèmia, es fa de manera virtual.

 

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

 

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 140.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

 

Si disposes d'una hora a la setmana lliure per practicar el català, per parlar i conèixer gent a través de la pantalla, envia'ns un correu a montmelo@cpnl.cat  o bé fes-nos una trucada al 634 254 450 i t'incorporarem al programa.

 

A fi que ens puguem veure més sovint, cada mes fem una trobada virtual amb aprenents i voluntaris del Vallès Oriental, presentada per voluntaris lingüístics per parlar de diferents temes.

 

Aprofitem per informar-te que tenim prevista una activitat virtual per al 25 de febrer les 19 h amb el tema Un passeig pel món de la fotografia, a càrrec del voluntari Ramon Forns.

 Data de modificació: 21/01/2021 19:58:07