Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

01:58  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Servei de Mediació Comunitària a l'Ajuntament de Montmeló

 • Servei de mediació comunitària

  Servei de mediació comunitària

11/1/2021

L’Ajuntament de Montmeló conscient que la convivència ciutadana i la cohesió social són un dels reptes que han d'afrontar les societats actuals i que com a institucions de proximitat, ha d'assumir el lideratge de les polítiques públiques amb la finalitat de millorar el benestar de les persones, presta des del mes de març de 2015 el Servei de Mediació Comunitària amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Aquest servei pretén ajudar a la ciutadania en la resolució de problemàtiques derivades de la convivència ciutadana i aquells que es produeixen a les comunitats de veïns.

 

Per tal de sol·licitar aquest servei les persones interessades s’han d’adreçar a l’Ajuntament mitjançant instància general o bé enviant un correu electrònic a l’adreça ajuntament@montmelo.cat, amb les dades de contacte i descrivint el motiu de la sol·licitud.

 

Des de l'Ajuntament de Montmeló, s'aposta per la mediació comunitària com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.

 

La mediació comunitària es caracteritza per apostar pel pacte, el compromís i la cultura del diàleg, atorgant als ciutadans i ciutadanes un paper actiu i responsable davant els conflictes i la recerca de solucions, tot habilitant espais neutrals on poder gestionar els conflictes i obtenir una solució satisfactòria per a totes les parts implicades.

Objectius

 • Afavorir la convivència ciutadana i la cohesió social en els nostres pobles i ciutats, reduint els nivells de conflictivitat en el territori
 • Col·laborar amb els ens locals per a l'impuls i la consolidació de serveis i programes de mediació comunitària
 • Estendre els recursos de mediació a tot el territori de la demarcació de Barcelona
 • Promoure i difondre la mediació comunitària com a eina per a la gestió positiva dels conflictes amb un paper central de les parts implicades
 • Oferir als municipis assessorament i suport tècnic en l'àmbit de la mediació comunitària
 • Establir una xarxa de professionals - mediadors/es ciutadans/es- per a la resolució de conflictes
 • Formar als i les professionals municipals i càrrecs electes en l'àmbit de la mediació comunitària

 

Més informació a la web de la Diputació de Barcelona


Entitat


Data de modificació: 23/02/2022 08:40:31