Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:52  |  16/01/2021

Data i hora oficial

El temps

Activat en fase d'alerta el pla VENCAT.

  • Quan bufa el vent molt fort

    Quan bufa el vent molt fort

8/1/2021

Les nevades previstes per dissabte 9 de gener fan activar la fase de prealerta del Neucat

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'alerta.


Demà dissabte, bufarà fort vent de component est, amb ratxes que poden arribar a 20 m/s a la zona litoral central, des de la comarca de la Selva fins al Baix Camp i estenent-se cap a la Catalunya Central. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. L'afectació pot continuar probablement fins diumenge.

 

D'alta banca, les nevades previstes per dissabte 9 de gener fan activar la fase de prealerta del NeucatA tot Catalunya exceptuant-ne el terç nord oest (Pirineu de Lleida) fins a mig matí, podrà nevar a qualsevol cota.

 

El servei de meteorologia de Catalunya, informa que per aquest divendres, la distribució del fenomen dins la zona avisada serà extensa i podria nevar al terç sud de Catalunya, sobretot a partir de la tarda i fins la matinada amb possibilitat de neu a cota 0 amb gruixos superiors a 0 cm.

 

Per dissabte 9 de gener és quan s'espera un fenomen amb una distribució general a tot Catalunya exceptuant-ne el terç nord oest (Pirineu de Lleida). A la zona avisada, fins a mig matí, podrà nevar a qualsevol cota. A partir de llavors la cota tendirà a pujar tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre del 800 metres es podran superar els 30 cm de neu.

 

Actuacions a fer, els consells i les recomanacions

Consells per a transportistes

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i estar contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit. Els conductors de vehicles pesants poden consultar la informació específica 

 

 

Més informació:

 Data de modificació: 08/01/2021 15:23:04