Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:35  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Primera entrega de premis del concurs “Qui no s’arrisca, no pisca”

  • Entrega del sorteig del concurs "Qui no s'arrisca no pisca"

    Entrega del sorteig del concurs "Qui no s'arrisca no pisca"

4/1/2021

Què significa qui no arrisca, no pisca? A què ens referim quan diem que el més calent és a l'aigüera? Quan fem salat? O fer el préssec? O pesem figues? La cultura popular és plena de frases fetes i cadascuna d'elles la utilitzem segons les nostres intencions.

 

Amb aquestes preguntes va començar el concurs de frases fetes que s'organitzà des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament amb el suport de l'Oficina de Català per engrescar els montmelonins i montmelonines a conèixer la cultura popular. La idea és recuperar les frases fetes que s'han anat fent al llarg de la història i que serveixen, no només per enriquir el nostre vocabulari, sinó també per mostrar la nostra alegria, rebuig, dubte, crítica o felicitació vers als altres.

 

Durant aquest darrer trimestre s'ha penjat mensualment una frase feta a la pàgina web de l'Ajuntament i al Crònica i els usuaris havien de respondre quin era el seu significat, enviant la resposta directament al web o bé enviant un correu a l'Oficina de Català. Un cop acabat el trimestre, s'ha fet un sorteig entre totes les respostes rebudes que fossin correctes per tal d'escollir dos guanyadors i felicitar-los amb un lot de cultura.

 

Les persones guanyadores són Ana M.Ferrer Marquina i Roxana Ibáñez, que van rebre de mans de l'Ariadna Ojeda, regidora de Cultura, una bossa amb el lema Qui no s'arrisca, no pisca, la darrera novel·la de la montmelonina Anna Ballbona “No soc aquí” i una entrada doble per a la Sala Polivalent.

 

Comença un nou trimestre i l'Oficina de Català proposa noves frases fetes com a repte per participar-hi al concurs de Qui no s'arrisca, no pisca. Només cal llegir la frase i marcar quina de les opcions que es proposen és la correcta, enviar la resposta a montmelo@cpnl.cat i concursar. Endavant les atxes! Data de modificació: 12/02/2021 13:49:29