Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:03  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

S'inicia la vacunació a Can Dotras

  • Vacunació Covid

    Vacunació Covid

7/1/2021

El Dia de Reis es va iniciar la campanya de vacunació a les persones residents de la residència Can Dotras. Han estat vacunats tots els residents i la meitat del personal treballador.

 

Aquestes primeres vacunes corresponen als primers lots fabricats per Pfizer/BioNtech i es necessitarà una segona dosi d’aquí a unes setmanes.

 

 

 
 

 

Què és la vacuna contra la COVID-19? Per què ens hem de vacunar?

 

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

 

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

 

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 

  • Més informació sobre la vacuna


Data de modificació: 07/01/2021 18:23:30