Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:12  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

El Nadal de l'any de la Covid-19

  • Bon nadal i millor any 2021 des de l'Ajuntament de Montmeló

    Bon nadal i millor any 2021 des de l'Ajuntament de Montmeló

25/12/2020

Sovint comentem amb companys i amics que l’any passat, per aquestes dates, no ens podíem ni imaginar que l’any 2020 seria com ha estat. Amb el raïm de la nit del 31, qui més qui menys, tots els montmelonins i montmelonines feien els seus plans i promeses per un any millor i més pròsper. I el mes de març, encara amb algunes restes de turró a la nevera, ens va copsar de ple la crua realitat de les conseqüències d’una pandèmia global amb repercussions ben locals que ens va tenir confinats durant moltes setmanes i que encara patim pels seus efectes i restriccions.

 

Tots els països i regions s’han vist forçats a prendre mesures dràstiques i desconegudes durant décades per intentar pal·liar la crisi sanitària. Alguns, que semblava que tenien la fórmula màgica per evitar contagis i mantenir l’activitat, s’han acabat veient arrossegats per la crua realitat de l’augment descontrolat de contagis i defuncions, i a l’espera de vacunes, el mon sencer s’ha vist abocat a limitar el contacte social amb greus conseqüències en el desenvolupament de l’activitat econòmica.

 

Aquest any 2020 ha tret el millor de molts de nosaltres. Són molts els col·lectius i professionals que s’hi han hagut de posar de valent a lluitar contra el virus. Un esforç i una feina, sovint amb precarietat de mitjans i amb gran desconeixement del perill i dels riscos als què ens enfrontàvem.

 

Ara, que encarem el final d’aquest estrany 2020, és moment de fer balanç.

 

Voldria que ens quedéssim amb els aprenentatges positius. Amb aquelles lliçons d’esforç i superació que hem vist i viscut a nivell personal i col·lectiu.

 

Voldria que tinguéssim un record per a aquelles persones que més directament han patit les conseqüències d’aquesta crisi, o bé perquè han patit directament la malaltia o bé perquè han perdut algun familiar o persona estimada, o bé perquè han perdut la feina o han hagut de tancar un negoci que era el seu projecte vital.

 

Voldria que reflexionéssim sobre la necessitat de prendre una major consciència de la nostra força i capacitat col·lectiva per a superar els problemes com a societat. Quan una societat, liderada per les seves institucions i la seva societat civil es posa a treballar en la solució d’un problema col·lectivament identificat, som més forts i estem més capacitats per resoldre’l.

 

I voldria, finalment, posar l’Ajuntament, com sempre, al servei dels seus ciutadans i ciutadanes. Continuarem estant al vostre costat, malgrat les dificultats i els problemes amb els què, de ben segur, ens trobarem.

 

Tot el conjunt de professionals de l’Ajuntament, des de l’últim operari de serveis fins a mi mateix, ens posem a la vostra disposició per fer d’aquest 2021 que està a punt de començar un any millor i més pròsper.

 

Us desitjo a tots un molt bon Nadal i un millor 2021.

Cuideu-vos. Cuidem-nos.

 

Pere Rodríguez

AlcaldeData de modificació: 07/01/2021 15:19:00