Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:32  |  21/01/2022

Data i hora oficial

El temps

La detecció de casos de violència envers les dones es multiplica per 18 a la Metropolitana Nord

  • la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS se suma a la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

    la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS se suma a la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

25/11/2020

El 2019 es van detectar 22 casos i, el 2020, la xifra ha augmentat fins a 399. La formació i sensibilització dels professionals, claus per l’augment en la detecció de casos.

 

La detecció de casos confirmats a l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS de violència envers les dones s’ha multiplicat per 18 respecte a l’any anterior, ja que el 2019 van ser 22 casos i, el 2020, han estat 399. Els casos detectats en el que portem de 2020 es distribueixen de la següent manera als diferents territoris:

  • Barcelonès Nord i Maresme: 161 casos 
  • Vallès Occidental: 137 casos 
  • Vallès Oriental: 101 casos 

 

Segons explica Gemma Falguera, responsable de l’ASSIR de la Metropolitana Nord, en el decurs del 2019 es va formar una comissió per abordar la violència masclista envers les dones i criatures. I afegeix que “en el marc de la comissió, s’ha realitzat formació per als professionals i s’han actualitzat procediments i circuits al territori, que han estat clau per augmentar la detecció”. A més, la incorporació en el seguiment de l’embaràs de la detecció de la violència masclista també ha ajudat a incrementar la detecció de casos. Així mateix, la incorporació de treballadores socials ha permès fer el seguiment dels casos detectats.

 

La pandèmia està sent especialment difícil per a les dones i les seves criatures que viuen en situacions de violència. Per aquest motiu, des dels diferents dispositius d’Atenció Primària es treballa per identificar els possibles casos i poder avançar en el seu abordatge. Durant la primera onada de la pandèmia, davant la dificultat de realitzar visites presencials, les professionals sanitàries utilitzaven altres eines, com les trucades, videotrucades i visites en línia, per realitzar la detecció de casos. 

 

Avui, 25 de novembre, la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS se suma a la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per mostrar el rebuig total envers aquest tipus de violència.

 Data de modificació: 22/02/2021 10:26:56