Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:38  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

20 anys del llegat d'Ernest Lluch

  • Programa Sense Ficció de TV·: "Ernest Lluch, lliure i atrevit"

    Programa Sense Ficció de TV·: "Ernest Lluch, lliure i atrevit"

21/11/2020

Avui dissabte 21 de novembre es commemora el 20è aniversari de la mort d'Ernest Lluch. Quatre anys després del seu assassinat, a Montmeló s'inaugurava una plaça i un monument amb el seu nom. Fruit d'una iniciativa ciutadana, cada 21 de novembre s'ha realitzat de manera ininterrompuda una ofrena floral i un homenatge a la figura d'Ernest Lluch, a la plaça que porta el seu nom.

Enguany, a causa de les mesures de restricció per la Covid, aquest acte no es portarà a terme, però volem des d'aquí fer un homenatge virtual i destacar molt especialment el seu llegat en defensa del diàleg i el seu paper en el desenvolupament de la sanitat gratuïta i de qualitat. Per això us proposem visualitzar el reportatge "Ernest Lluch, lliure i atrevit" que TV3 va retransmetre el passat dia 17.

Durant la seva trajectòria humana professional, Ernest Lluch va conèixer en profunditat la realitat política i social de València, Catalunya i Euskadi, va veure com es feia política a Madrid i va reflexionar sobre els seus problemes, molts dels quals avui dia encara estan presents.

El documental aborda també el paper de Lluch dins del socialisme català i valencià, les seves divergències i la polèmica de la LOAPA. Va ser un dels primers polítics mediàtics que va participar en tertúlies de ràdio i televisió.

"Ernest Lluch, lliure i atrevit" explica què va impulsar Lluch en l'època àlgida del terrorisme d'ETA a viure llargues temporades a Euskadi. Sempre defensava construir ponts de diàleg per acabar amb la violència de la banda terrorista d'ETA.Data de modificació: 21/11/2020 13:26:31