Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:22  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

20 de novembre - Dia mundial de la infància

  • dIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA

    dIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA

20/11/2020

El 20 de novembre és un dia important per a la infància per diverses raons. Se celebra el Dia Umundial de la infància, des de 1954, però a més és l'aniversari de la Declaració Universal de Drets de l'Infant, que es va produir el 1959. I aquest dia en 1989 es va aprovar la Convenció dels Drets de l'Infant, el més universal els tractats internacionals.


Avui en dia, el Dia mundial de la infancia és una estupenda oportunitat per crear consciència a les escoles i en la societat en general que la infància és una etapa de la vida irrepetible i crucial i que cal aconseguir que tots els nens i nenes estiguin protegits, assegurances, amb salut i educació, sense importar el lloc del seu naixement.

 

Al llarg dels anys hem assistit a gestes realitzades per nens que ho han passat malament, a favor d'una infància millor de la que ells van tenir, i això ha despertat consciències. Perquè no haurien de ser ells els que haguessin de lluitar per millorar el món.

 


Els drets de tots els nens i nenes de l'món
La Convenció dels Drets de l'Infant estableix una sèrie de drets, inclosos els relatius a la vida, la salut, l'educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats ja que s'escoltin les seves opinions.

 

Malgrat això, 385 milions de nens viuen en la pobresa extrema, 264 milions no estan escolaritzats i 5,6 milions de nens menors de cinc anys van morir l'any passat per causes que podien haver-se previngut.

 

La veritat és que depenent de el país en el qual es trobin, els nens no tenen les mateixes condicions de vida ni els mateixos drets, i precisament es vol que la infantesa sigui alguna cosa per protegir independentment de les situacions i de el lloc de el món en el qual es trobin. És clar que és un repte difícil de dur a terme.

 

 

Per a què serveix el Dia mundial de la infància
Serveix per conscienciar la població de tot el món que els nens són el col·lectiu més vulnerable, sobretot, davant de situacions de crisi i problemes. Aquest dia mundial recorda que els nens tenen dret a estar segurs, protegits, tenen dret a la salut ia l'educació, sense importar el lloc en què hagin nascut.

 

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per fer una crida mundial a les necessitats dels més petits, i per reconèixer la tasca de les persones i professionals que treballen a favor dels nens i nenes.

 

 

2020: un futur millor
En aquest 2020, la crisi provocada per la pandèmia de l'COVID-19 ha posat en perill els drets dels nens, des de l'educació fins a l'oci o la sanitat. Cal abordar aquestes demandes extraordinàries generades per la pandèmia, perquè no es converteixin en problemes majors més difícils de solucionar en el futur.

El Dia Universal de l'Infant el 2019


UNICEF va habilitar una pàgina web per unir totes les campanyes de el Dia Universal de l'Infant, en la qual pots trobar idees per a celebrar-ho a títol personal, amb la teva escola o amb la teva empresa.

 

 Data de modificació: 20/11/2020 15:20:54