Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

04:12  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 38 de novembre 2020

 • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

  Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

18/11/2020

PSC - Ordenances i pressupost d´esquerres

 

Amb l´aprovació de les ordenances fiscals  comença el procediment que ha de portar  a l´Ajuntament a tenir un pressupost per a l´any següent. Enguany aquestes ordenances van incorporar propostes de totes les formacions polítiques que conformen el Ple.

 

Tot i això, i amb arguments poc o gens convincents, les Ordenances van tenir el vot en contra de Canviem Montmeló  i l’abstenció de Fem Montmeló.

 

Són unes ordenances congelades on tant sols s´ha incrementat la que fa referència a la recollida d´escombraries i en uns percentatges inferiors als que caldria fer-ho per a compensar l’increment del conveni amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

 

La recollida i tractament de les escombraries necessita una revisió, i en això tots els grups polítics del Ple estan d’acord donat que es recicla poc i malament. El compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible així ho demana.

 

L´IBI creixerà en la part que li pertoca dintre dels 10 anys posteriors a la revisió cadastral feta al 2012.

 

Algunes de les propostes fetes per l´oposició i no incorporades a les Ordenances haurien fet caure la recaptació i posar en perill els serveis que actualment es presten a la ciutadania.

 

La proposta feta per l’equip de Govern va ser que a l’hora de confeccionar els Pressupostos per a 2021 s’incrementarien les  partides de Serveis Socials i el Fons de Contingència , tot preveient que 2021 pot ser pitjor que l’any que estem vivint.

 

Uns pressupostos d’esquerres han de servir per ajudar a qui ho està passant malament, amb les limitacions que com administració local tenim.

 

Abaixar o suprimir  taxes i impostos és propi de la dreta que sempre s´ha mirat els serveis públics com una oportunitat perduda de fer negoci.

 

Esperem que la negociació dels Pressupostos per a 2021 ens ofereixin unanimitat, com ja van fer-ho per als de 2020. En poc més de trenta dies tindrem la resposta.

 


 

Canviem Montmeló - Les persones passen, les organitzacions i les idees perviuen

 

Fa uns dies que he deixat de ser el Portaveu de Canviem Montmeló, una tasca que he desenvolupat amb orgull i entusiasme durant els darrers 11 anys, sempre acompanyat d’un equip de persones meravelloses, honestes i valentes, de qui he après infinitat de coses.

 

 Deixo de ser portaveu, funció que ara queda en mans del nou equip coordinador escollit per la nostra Assemblea que compta amb tot el meu suport i col·laboració, però no marxo gaire lluny.

 

Seguiré exercint de regidor fins el 2023 i seguiré participant activament a Canviem Montmeló i treballant per a fer un Montmeló més just, més verd i més igualitari. Empenyent a favor de la justícia social i de la igualtat d’oportunitats, sempre al costat d’aquells que més ho necessitin, com he fet cada dia des de fa 11 anys. Seguiré sempre al servei de Montmeló i de la seva gent, però ara ho faré des de la segona fila.

 

En temps tan complexos com els que ens toca viure, calen cares noves, nous lideratges que aportin una nova mirada al nostre projecte de transformació per a Montmeló. Nous equips que s’il·lusionin amb cada racó del nostre poble i que somiïn col·lectivament per a millorar-lo. I afortunadament els tenim. Tenim un munt de veïns i veïnes disposats a lliurar el seu temps i les seves forces a fer un Montmeló millor, i això ens ha de fer sentir orgullosos a tots.

 

Aprofito aquestes línies per a disculpar-me si, en l’exercici de les meves funcions, he pogut ofendre algú o si en algun moment us he decebut. Us puc assegurar que tot el que he fet, ho he fet pensant sempre en el benestar i la millora de la gent de Montmeló.

 

I, per acabar, agreixo moltíssim el suport rebut per les meves companyes i companys durant aquest temps i l’escalf de les 1.500-1.800 persones que any rere any ens han fet confiança electoral i ens han convertit en una organització referent del nostre poble. Sense tots i cadascun de vosaltres, avui Canviem Montmeló no existiria.

 

Les persones passen, les organitzacions i les idees perviuen.

 

Visca Montmeló!

 

Jordi Manils Tavío

 


 

Fem Montmeló - Un 2021 amb grans objectius per Montmeló

 

Des de FEM ens proposem treballar de cara l'any 2021 un seguit d'objectius del nostre Pla d'Acció 2019-2023. Enguany, i després de les varies reunions per comissions tenint com a punt de partida els objectius que vàrem marcar dins de les actuacions 2019 - 2022 s’ha decidit prioritzar per aquest any 2021 les següents:

 

Comissió de sostenibilitat: de cara al futur serà necessària la implementació de millores en el servei de recollida selectiva. Per aquest motiu volem proposar que en aquest 2021 es destini una partida econòmica a l’estudi de viabilitat d'aquest servei.

 • Pel que fa al carrer Major, volem proposar una millora d’aquest carrer perquè especialment els dies de pluja s’agreuja el lliscament. Considerem és un punt important a treballar per a la seguretat de la ciutadania.
 • Durant la COVID també hem pogut gaudir més dels nostres espais verds i això ens fa prioritzar que cal fer un millor manteniment dels camins adjacents al riu.

 

Des de la comissió de drets socials proposem:

 • Fer un estudi d’habitatges socials pels joves i de manera paral·lela mediar amb entitats financeres
 • Treballar per reduir l'aïllament de persones grans, fomentar el voluntariat, la detecció precoç i el treball coordinat amb els serveis de salut a través de la tecnologia

 

Educació, Cultura i Esports: Aquest darrer any hem treballat sobre el que anomenem “ÀGORA” un espai on les entitats es puguin trobar i compartir i hem valorat les següents accions per impulsar el projecte aquest 2021:

 • Fer recerca d’un servei de gestoria mancomunada per les entitats
 • Impulsar la creació d’una oficina d’atenció a les Entitats, amb possibilitat de fer una Taula de Cultura amb l’objectiu de potenciar debats i coordinar les activitats culturals.

 

Altres propostes que també creiem importants impulsar en aquest àmbit son:

 • Elaborar un projecte per a la creació del Consell d’Infants i del Consell de Joves.
 • Dotar de suport tècnic a aquelles entitats que promouen l’esport per persones amb discapacitat com a eina d'integració
 • Crear itineraris de rutes històriques locals en col·laboració amb el CEM i altres entitats implicades, amb l’objectiu de fomentar el traspàs de coneixements de grans a joves, mitjançant els premis dels treballs de recerca de Batxillerat.

 

Esperem que aquest 2021 ens deixi treballar aquests objectius d’una manera agradable i us convidem a seguir-nos per xarxes, visitar la nostra web www.femmontmelo.cat o contactar-nos per email a info@femmontmelo.cat

 


 

ERC - En som conscients

 

Són dies difícils, en som conscients; sobretot, no cal dir-ho, per a les persones que han perdut éssers estimats, o que tenen malalts, però també per a tots els que han perdut o veuen perillar la feina. Malgrat els anuncis de les vacunes que han d’arribar, hi ha incertesa i també hi ha crisi. En som conscients.

 

Per fer-hi front des de l’Ajuntament, ens debatem entre el fet que volem plantejar moltes línies de suport i el fet que tenim recursos limitats. Som l’administració més propera al ciutadà, la que rep en primera persona les vostres necessitats i demandes diàries,  però ni som l’administració que fa les normes, ni la que té més recursos humans o econòmics.

 

Tot i això, tant des de l’equip de govern del qual formo part, com des del Departament de Promoció Econòmica que gestiono, es treballa per controlar el risc de contagi alhora que per desenvolupar el màxim d’accions possibles per tal de recolzar a totes aquelles persones i empreses que estan patint més els efectes de la crisi econòmica causada pel Covid. En aquest esforç ens hi trobareu i volem que us hi sumeu tots, cadascú amb el seu granet de sorra. I potser algun cop no en sabrem prou, però sempre, us ho puc assegurar, ho fem amb la millor voluntat, perquè ens coneixem els uns als altres, sabem on vivim, ens veiem cada dia, perquè som veïns.

 

Us demano també el màxim de respecte per mantenir a ratlla el Covid, i també el màxim de responsabilitat per tal que els nostres veïns i empreses i comerços del municipi puguin seguir treballant. Un comerciant deia un dia que per a que el client pugui tenir Servei, ell s’ha de poder guanyar la vida. Doncs és això, també. Si volem un poble pròsper i amb serveis, tinguem-ho clar i actuem en conseqüència, no especulem amb això. Som tots al mateix vaixell i procurarem que aquest vaixell vagi a bon port, perquè hi som tots a dins, en som conscients.Data de modificació: 19/11/2020 14:42:03