Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:49  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 38' del mes de novembre de 2020

  • Crònica 38 - Novembre 2020

    Crònica 38 - Novembre 2020

17/11/2020

Editorial: Cap agressió sense resposta

 

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la violència envers les dones durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960 a República Dominicana.

 

L'any 1999, l'ONU va oficialitzar aquesta data i des de llavors se celebren jornades en les quals es sensibilitza sobre la necessitat d'erradicar les violències de gènere a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia d'aquestes situacions.

 

Enguany, la pandèmia ha canviat el nostre dia a dia i, aquests mesos d'excepció han provocat un impacte clar, especialment, en aquelles dones i els seus fills i filles que pateixen una situació de risc i que s'ha vist agreujat amb el confinament.

 

Des de la Regidoria de Feminisme Igualtat, en aquests dies volem posar l'accent en reflexionar sobre les diferents manifestacions de les violències masclistes i volem posar a les dones al centre, com a subjectes de dret, rebutjant qualsevol classe de violència com a una greu vulneració dels drets humans i les llibertats fonamentals.

 

En aquest sentit no deixem d'oferir l'ajuda necessària a través dels nostres recursos, des del Protocol integral per a l'abordatge de la violència masclista; el Protocol d'actuació davant agressions sexuals i sexistes en espais públics d'oci a Montmeló el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials Bàsics.

 

Volem que qualsevol dona tingui l'oportunitat de compartir, verbalitzar o demanar orientació i assessorament als diferents serveis, els quals treballen, no només commemorant el dia 25-N, sinó la resta de l'any, sota un enfocament integral i multidisciplinari.

 

Aquesta xacra ens preocupa i és un repte que ens manté fermes en el compromís i la decisió de continuar treballant en la prevenció i erradicar la violència masclista en qualsevol àmbit i tipus.

 

Hem de ser capaços com a societat de consolidar la tolerància zero. Ja no podem mirar cap a una altra banda davant un agressor ni davant cap situació, hem de ser valentes per no ser còmplices.

 

Només si l'empoderament de les dones és col·lectiu podrem avançar cap a una societat més feminista, més igualitària, i on no hi hagi espai per la violència.

 

Ariadna Ojeda, regidora de Feminisme i Igualtat

 Data de modificació: 22/02/2021 10:26:30