Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:48  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló convida a la ciutadania a desfer-se de seu masclisme

  • Diposita aquí el teu masclisme

    Diposita aquí el teu masclisme

17/11/2020

Les papereres del municipi s'omplen d'adhesius liles on es convida a la gent a què llencin les idees i prejudicis masclistes. Aquesta campanya de l'Institut Català de la Dona (ICD) és el tret de sortida de les activitats que fins al dia 30 es faran a Montmeló amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Amb el lema "Diposita aquí el teu masclisme", la nova iniciativa que presenta l'ICD pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera. La campanya consisteix a fer visible en les papereres públiques aquest lema mitjançant uns adhesius de color lila. Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

 

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat durant la presentació d'aquesta campanya que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”. També va destacar que “podem saber si som masclistes si diem ‘jo no sóc masclista, però…’ Darrera d’aquest ‘però’ moltes vegades pot haver un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d’algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant en canviar”.

 

Per altra banda, demà dimecres dia 18 la regidora de feminisme i igualtat de l'Ajuntament de Montmeló, Ariadna Ojeda, serà entrevistada des de l'Estació Jove a travès d'un directa al canal d'instagram @estaciojove a les 20 hores.

 

Podeu consultar tota la programació de la quinzena virtual, així com les recomanacions i també participar amb un vídeo, al baner #CapAgressióSenseResposta que s'ha creat al web municipal.Data de modificació: 22/02/2021 10:26:22