Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:19  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

El Centre de Formació d’Adults en model híbrid

  • Centre de Formació d'Adults de Montmeló

    Centre de Formació d'Adults de Montmeló

12/11/2020

Des del passat dos de novembre i, com a resposta a les noves mesures adoptades pel Departament d'Educació, en matèria de salut pública per la contenció de la pandèmia de la Covid-19, el Centre de Formació d'Adults de Montmeló s'ha adaptat a la nova situació, passant a un nou model d'ensenyament híbrid, per tal de limitar la presencialitat dels alumnes a l'escola.

Inicialment, les hores presencials s'han reduït en un 34% i no es descarta augmentar-les en cas que la situació d'emergència sanitària ho requereixi. En aquesta primera fase, els grups que s'incorporen a aquest nou model han estat aquells, que per les seves competències digitals, tenen més facilitat a l'hora de fer un seguiment ordinari de les classes. Tanmateix, estem treballant per donar formació i recursos a la resta de grups.

Els ensenyaments que segueixen aquesta metodologia híbrida es treballen amb diversos formats, que van des de les classes virtuals (en les mateixes franges horàries que hi havia a les classes presencials) fins a l'autoformació integrada amb acompanyament telemàtic opcional (activitats asíncrones). Tot i que fa relativament poc que hem implementat aquest sistema, la resposta per part dels alumnes ha estat molt satisfactòria, fet que ens motiva per seguir evolucionant en aquesta direcció.

Tant en mode presencial com híbrid, per les docents de l'escola és prioritari que, sobretot, en aquests moments excepcionals que estem vivint, els nostres alumnes se sentin acompanyats emocionalment en el seu itinerari. És per això, que la comunicació entre alumnat i professorat és constant, ja sigui a través de correus electrònics, missatges de whatsapp o videotrucades a través de plataformes digitals com "Meet".

Igualment, des de l'escola seguim vetllant per la seguretat de tots, amb l'ús de mascaretes, distància, ventilació i neteja de mans i llocs de treball; tot el que sigui necessari per a la contenció de la malaltia i perquè la formació continuï.Data de modificació: 12/11/2020 18:15:03