Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:29  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

La sardana "Els Jardins de la Torreta" opta al premi Sardana de l'Any 2019

  • Aplec de la Sardana de Montmeló

    Aplec de la Sardana de Montmeló

11/11/2020

La Final de la Sardana de l’Any se celebrarà el 14 de novembre de forma online i en directe. Per poder votar en el Premi Popular, cal registrar-se prèviament a la web del concurs.

 

Durant l’Aplec de Sardanes 2019 es va estrenar la sardana “Els Jardins de la Torreta” obra del mestre Amadeu Escoda i Castellví. La proposta, dedicada al montmeloní Domingo Domingo, forma part de les candidates del concurs La Sardana de l'Any 2019, en la categoria Premi Popular.

 

Enguany l’Aplec de Sardanes no es podrà celebrar el passat mes d'abril tal com estava previst i se celebrarà aquest 14 de novembre a les 17.30h de forma online. Tot i això, la nostra Sardana “Els Jardins de la Torreta” és candidata a #lasardanadelany 2019, un concurs adreçat a promoure les sardanes estrenades durant 2019. En la categoria de premi Popular, hi participen les sardanes escollides pels seguidors del concurs. Entre les 40 sardanes candidates que competeixen en eliminatòries, les 8 finalistes s'enfrontaran en un Concert Final.

 

Les noves mesures per contenir la Covid han obligat a redissenyar de nou la final que decidirà la millor sardana de l’any 2019. L’esdeveniment es farà en directe a les 17.30 hores, des del Teatre de La Passió d’Esparreguera, on estaran els presentadors i els artistes, però eliminarà la part presencial, que preveia l’assistència del públic al mateix teatre, i serà enterament en línia, a través del canal de YouTube de la Confederació Sardanista de Catalunya i de la pàgina del concurs. L’acte comptarà amb els parlaments del vicepresident del Govern, Pere Aragonés, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.
 

“La Final d’enguany s’ha reconvertit en un espectacle televisiu, no tindrà espectadors asseguts en el Teatre sinó que els presentadors interpel·laran al públic que estarà seguint la gala des de casa i en directe”. Així ho explica Xavier Tresserras, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, entitat que ha apostat d’aquesta manera per poder celebrar aquesta cita tan important en el calendari sardanista i de la cobla.

 

L’esdeveniment mantindrà el programa previst, amb una primera part on sonaran les peces finalistes i, una segona part, amb les actuacions en directe des del Teatre i el lliurament dels Premis en les tres categories: premi Popular, Premi Joventut i de la Crítica.Data de modificació: 12/11/2020 18:15:44