Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:50  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

Uneix-te a la campanya “Cap agressió sense resposta” gravant el teu vídeo

  • #CapAgressióSenseResposta

    #CapAgressióSenseResposta

15/11/2020

El dia 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, és una jornada reivindicativa. Des de la regidoria de feminisme i igualtat volem donar veu a la ciutadania per parlar de la violència masclista.

 

Amb aquesta finalitat, pretenem que les dones i els homes de Montmeló que vulguin, participin en una campanya de sensibilització que sota el nom “Cap agressió sense resposta”, vol denunciar aquest fenomen, amb la gravació d’un vídeo d’un minut de durada, amb un contingut relacionat directament en com està present la violència a les nostres vides i com té diverses formes de manifestació.

 

Qué explico en aquests 60 segons de vídeo?

Puc parlar dels diferents rols, que configuren una forma de desenvolupar-nos a la societat. Puc desmuntar mites sobre el discurs masclista. Puc aportar coneixements o xifres que demostren com tot això es repeteix sense treva. Puc donar la meva opinió sobre la lluita de les dones. Puc parlar de com el gènere condiciona la nostra existència. Puc parlar de dones activistes que van lluitar per deixar-nos un mon una mica millor a nosaltres. En definitiva ens pots regalar el teu coneixement, la teva valentia i les ganes de col·laborar en aquest 25N.

 

La dinàmica és ben senzilla: agafa el teu mòbil i grava't en format horitzontal durant un màxim de 60 segons. Envia’ns la gravació al correu electrònic: igualtat@montmelo.cat. Totes les col·laboracions seran publicades a partir del 16 de novembre al web municipal www.montmelo.cat i  etiqueta't a les xarxes socials sota el hashtag #CapAgressióSenseResposta.

 

Aquests vídeos formaran part activa de tot un seguit d’activitats que des de la Regidoria de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de Montmeló es realitzaran del 16 al 30 de novembre per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

Què és la violència  masclista?

La violència de gènere contra les dones és qualsevol acte de violència basat en la pertinença al sexe femení i que té o pot tenir com a resultat danys o patiments físics, sexuals o psicològics en les dones, incloent-hi les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de llibertat, tant si es produeixen en la vida pública  com en la privada. (ONU, 1993).

 

Que la pandèmia no ens faci callar!

En aquests moments d’incertesa, la pandèmia ha posat de manifest la necessitat de mesurar l’impacte del confinament en les violències masclistes. És per això que aquest tema es presenta recurrent, a molts nivells, i es fa del tot necessari tenir una visió global del fenomen i l’impacte que té a les nostres vides.

 

Convé defugir d’afirmacions o estereotips que relacionen la violència masclista amb un perfil concret, com ara l’origen o els factors econòmics, socials o cul­turals. És important remarcar que no hi ha un perfil determinat respecte de les persones que exerceixen o pateixen violència masclista, que els factors que hi intervenen són múltiples i que l’exercici de la violència se situa en un sistema patriarcal i de poder desigual entre homes i dones.

 

A Catalunya, la Llei 5/2008 del 24/4, del dret de les dones a erradicar la violència masclista recupera l’expressió de violència masclista, entenent que el masclisme és el concepte que, de forma més general, defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones. La llei amplia la concepció del fenomen incorporant les diverses formes i àmbits en què s’exerceix, tant en l’àmbit de la parella i de la família, com en el context laboral, social o comunitari.Data de modificació: 22/02/2021 10:25:57