Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:10  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

El Casal de la Gent Gran continua les activitats i tallers, ara de manera virtual

  • Les persones usuàries del Casal de la gent gran entreguen els dossiers dels tallers virtuals

    Les persones usuàries del Casal de la gent gran entreguen els dossiers dels tallers virtuals

  • Salutació Covid

    Salutació Covid

  • Entrega de dossier

    Entrega de dossier

5/11/2020

El casal de la Gent Gran de Montmeló atura els tallers presencials com a mesura de seguretat i en resposta a les darreres restriccions en la lluita contra la Covid-19. Les activitats passen a ser virtuals i les persones usuàries d'aquest equipament reben un seguiment acurat per part de l'equip tècnic municipal que coordina el Casal.

Després de l'aturada i del tancament general pel confinament, el Casal de la Gent Gran va passar a ocupar una part de les aules del Centre de Recursos G2M. Amb aquesta nova ubicació es comptava amb els espais adequats a les mesures de seguretat Covid per tal de portar a terme els tallers i al mateix temps, l'anterior equipament del carrer de Timbaler del Bruc es podia readaptar pels donar els serveis de centre de dia i el Dinar en Companyia.

A principis del mes d'octubre va donar inici el nou curs 2020-2021 del nou Casal de la Gent Gran amb un total de 8 tallers presencials. Des del passat 19 d'octubre, el caràcter presencial dels tallers ha canviat per tallers virtuals. Aquesta mida s'ha pres arran de les noves normes de restriccions de mobilitat que han entrat en vigor. A partir d'aquest moment, l'equip tècnic que coordina i gestiona el Casal ha posat en funcionament un pla d'actuació per tal de continuar amb els tallers i paral·lelament fer un seguiment acurat de les persones usuàries d'aquest equipament. D'aquesta manera s'aconsegueix que l'activitat dirigida no s'aturi i que la gent gran continuï activa encara que sigui des del seu domicili.

El seguiment continuat es fa amb caràcter setmanal i d'aquesta manera també es pot detectar qualsevol carència o problema emocional de la gent gran. A través d'un canal de whatsapp s'envia informació actualitzada relativa a les noves normatives de la Covid-19 i les seves repercussions en el Casal. Si es detecta alguna necessitat especial, s'activarà el seguiment del cas a Serveis Socials.

Per la seva banda, els diferents tallers que es van iniciar a principis d'octubre es continuen duent a terme de manera virtual, ja sigui mitjançant un grup privat de whatsapp, gravant vídeos en el canal de YouTube o a través de dossiers que les persones usuàries han d'omplir i presentar, tal com s'aprecia a les fotografies.

Sigui com sigui, l'activitat no s'atura en el Casal de Montmeló encara que la situació sanitària sigui delicada per un col·lectiu de risc com és el col·lectiu de la gent gran. L'objectiu és actuar amb molta precaució però al mateix temps intentar normalitzar la situació en la mida del possible i fer que l'envelliment actiu sigui present al màxim nombre de llars de Montmeló.Data de modificació: 06/11/2020 10:07:53