Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:00  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

El Consell Comarcal farà un estudi sobre la bretxa digital a les empreses de la comarca

  • Consell Comarcal del Vallès Oriental

    Consell Comarcal del Vallès Oriental

3/11/2020

L’executiva de la TVOA dona llum verda al qüestionari, que es començarà a distribuir els propers dies.

 

Consell Comarcal del Vallès Oriental- El Consell Comarcal iniciarà els propers dies l’estudi sobre la bretxa digital a les empreses de la comarca.

L’executiva de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) reunida aquest matí, ha donat llum verda al qüestionari que es distribuirà els propers dies a empreses de tots els sectors, excepte comerç i administració pública, i que vol aconseguir una mostra d’almenys 400 empreses.

 

L’estudi Diagnosi sobre l’ús, l’accés i la capacitació digital de les empreses del Vallès Oriental, encarregat a l’empresa Kite Projects, està previst que estigui finalitzat al desembre d’enguany.

L’objectiu de l’estudi és conèixer la bretxa digital en el teixit productiu de la comarca i tenir una diagnosi sobre l’ús, l’accés i la capacitació digital de les empreses i, alhora, del capital humà que hi treballa o hi pot treballar.

 

L’estudi ha d’aportar contingut específic per poder reflexionar sobre el fenomen digital a l’àmbit empresarial del Vallès Oriental, conèixer el grau d’incidència del fenomen digital en el mercat de treball de la comarca, amb un enfocament especial des del punt de vista de gènere, establir els reptes i oportunitats que genera per a la comarca i els municipis, i poder arribar a identificar les principals barreres que impedeixen l'accés i la capacitació digital. L’estudi també aportarà unes recomanacions a seguir.

 

Aquest projecte forma part de les actuacions incloses al Pla de reactivació econòmica del Vallès Oriental, aprovat el 16 de juliol de 2020 pel Grup de Treball de Reactivació Econòmica del qual formen part els membres de la Comissió Executiva de la Taula Vallès Oriental Avança (Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, PIMEC, els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Celoni i Parets del Vallès i el Servei d’Ocupació de Catalunya), els portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal i l’Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental.

 

El conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, ha explicat que l'objectiu dels diversos estudis que s'estan elaborant des d'ara fins a finals d'any és poder-se anticipar a les necessitats d'informació per poder optar als diferents projectes i vies de finançament que s'obriran de cara el 2021.Data de modificació: 04/11/2020 09:04:55