Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

13:07  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Granollers entrarà en funcionament el 2 de novembre

 • Ubicació CUAP Granollers

  Ubicació CUAP Granollers

 • Nou CUAP a Granollers

  Nou CUAP a Granollers

29/10/2020

Aquest dispositiu podrà atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat del Vallès Oriental. Està ubicat a l’espai on fins ara hi havia les Urgències Centre, a l’avinguda del Parc, amb l’accés per la plaça de Josep Barangé.

 

Servei Català de la Salut- El proper dia 2 de novembre el Departament de Salut posarà en marxa el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Granollers, per atendre les urgències de baixa i mitjanacomplexitat del Vallès Oriental. L’obertura estava prevista per a l’any vinent en el nou edifici que s’està construint al carrer Girona però, atesa la situació sanitària actual, s’ha avançat l’obertura del centre en espais de titularitat municipal,aprofitant el dispositiu ubicat a l’avinguda del Parc, 9, accessible des de la plaça de Josep Barangé, on hi havia les Urgències Centre.

 

El CUAP Granollers mantindrà el punt d’atenció urgent al centre de la capital vallesana per a tot el Vallès Oriental i donarà servei les 24 hores, 7 dies a la setmana. Així mateix, disposarà d’equips de radiologia i laboratori.

 

És el primer dispositiu d’aquestes característiques que hi haurà a la comarcaper donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, ampliant l’horari i millorant la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjanacomplexitat.

 

El nou equipamenttreballarà en xarxa per garantir la continuïtat assistencial, en coordinació amb el 061 Salut Respon, els equips d’atenció primària, els equips d’atenció domiciliària, els dispositius assistencials hospitalaris i els centres sociosanitaris.

 

El CUAP Granollers,gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS),comptarà amb professionals d’atenció primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb especialistes de l’Hospital General de Granollers. El treball conjunt dels professionals de les dues entitats permetrà augmentar l’accessibilitat per a l’atenció de les urgències lleus, oferirà una alternativaals serveis d’urgències hospitalàries i, alhora, donarà suport a l’atenció del pacient crònic complex i del pacient en model d’atenció de cronicitat avançada.

 

Què podeu fer quan tingueu una urgència?

 • Trucar al 061 Salut Respon
 • Anar al vostrecentre d'atenció primària (CAP), en el seu horari de funcionament
 • Anar a un centre amb atenció continuada (CUAP), quan el vostreCAP estigui tancat
 • Anar a les urgències dels hospitals, només per a les atencions més greus
 • Encas d'emergència, truqueu al 112

 

Treballant per a un futur equipament

 

L’espai on està situat el nou CUAP Granollers és provisional, però permet donar el servei mentre es continua treballant en la ubicació definitiva del CUAP, al nou centre del carrer Girona, que es preveu que pugui estar operatiu al llarg del 2021.


Informació relacionada


Data de modificació: 29/10/2020 12:28:48