Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:34  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 37' del mes d'octubre de 2020

  • Crònica 037

    Crònica 037

20/10/2020

Editorial: Treballem per la Gent Gran

 

Tradicionalment el mes d'octubre celebrem la Setmana de la Gent Gran, una setmana per homenatjar la gent gran, on es realitzen diferents activitats i la ja tradicional dinar d'homenatge.

 

Aquest any un virus ens ha posat la vida de cap per avall, el món ha deixat de ser com el coneixíem, les relacions socials han canviat, els nostres hàbits i costums s'han vist afectats i en aquest sacseig que ens està donant la Covid-19 els nostres majors són els més vulnerables. Una generació que ha viscut els moments més durs d'una guerra, una postguerra, dictadura, immigracions ... una generació d'homes i dones d'acer que ara s'enfronten a una situació desconeguda i sense precedents.

 

Aquesta pandèmia ens ha portat a tots, però especialment als nostres majors, a una alteració de la normalitat atacant el més estimat: privar-los de la companyia de la família, de la tendresa i l'alegria dels néts i en molts casos abocant-los a la solitud . No poder compartir les preocupacions, disminuir el contacte social, les activitats i rutines quotidianes pot no només afectar l'estat anímic si no augmentar la sensació de por i vulnerabilitat i el risc consegüent d'un ràpid deteriorament cognitiu.

 

El repunt de contagis indica que hem d'extremar les precaucions (mascareta + distància social + rentat de mans + ventilació) però a la mateixa vegada ens obliga a minimitzar aquests riscos d'aïllament i impacte físic i emocional. Aquest govern municipal té un compromís ferm en el desenvolupament de política d'envelliment actiu i és en moments de crisi com aquest ens estem bolcant més en oferir solucions. Per això, mentre en poblacions properes continuen tancats els serveis per als majors a Montmeló la reobertura de Centre de Dia i el Dinar en Companyia, s'han convertit en una de les prioritats i per això ha estat necessària la inversió i les obres d'adaptació de l' Casal de la Gent Gran. Els tallers de Casal també són una peça clau de l'envelliment actiu i s'han adaptat en un nou emplaçament a les exigències imposades per les autoritats sanitàries i no només hem no hem reduït l'oferta de tallers, sinó que hem augmentat amb nous tallers com musicoteràpia, teatre musical, art-teràpia i psicomotricitat.

 

La Setmana de la Gent Gran 2020 no estarà carregada d'activitats, ni de balls i celebracions amb els amics, la programació serà reduïda, però hi ha una cosa que no tingueu dubte que sí que està present en la nostra ment i el nostre cor, no només aquesta setmana sinó tots els dies de l'any, i és l'homenatge i reconeixement a la vostra força per superar els moments difícils, a tot el que ens heu ensenyat. Us necessitem igual de forts i valents perquè aquest virus el arrinconaremos i tornarem a abraçar-nos, a ballar, a gaudir de la família, a anar d'excursió, a aprendre noves coses.

 

Cuideu-vos, tenim molts projectes que volem compartir amb tots i totes i no els podem fer sense vosaltres.

 

M Mar Hernández, Regidora de Gent Gran

 Data de modificació: 20/10/2020 10:37:23