Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:01  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

El Consell Comarcal recullel guardó del Segell Infoparticipa 2019a la transparència informativa

  • Segell Inforparticipa

    Segell Inforparticipa

1/10/2020

L’acte es vacelebrara l’edifici del Rectoratdel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Consell Comarcal del Vallès Oriental- El gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls, va recollir el guardó del Segell Infoparticipa2019a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local.

 

La cerimònia de la setena edició del Segell Infoparticipa, que s’havia ajornat uns mesosa causa de la situació sanitària,es va celebrara la sala d’actes de l’edifici del Rectoral de la Universitat Autònoma de Barcelona i va serpresidit per la rectora de la UAB, Margarida Arboix.

 

El Consell Comarcal va obtenirel Segell amb una puntuació del 86,67%dels 45 indicadors que s’avaluen en elcas dels consells comarcals, i ha estat un dels sis consells comarcalsque l’han obtingut enguany. També han obtingut la distinció 113 ajuntamentsi tres diputacions de Catalunya.

 

“La transparència i lainformació d’una forma clara ha de ser un element clau per poder arribar als nostres ciutadans i des del Consell Comarcal ens autoexigimcada dia aquest treball, per estar a l’alçada i poder informar a la nostra ciutadania amb transparència i amb eficàcia”, valora el conseller de Societat del Coneixement iTransparència, Emilio Cordero.

 

El projecte Infoparticipa es gestiona des del nou grupComSET(Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència)iés fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural Pública (LPCCP) i PubliRadio. El seu principal objectiu continua sent col·laborar en la implementació de la Llei de Transparència i en la millora permanent dels continguts que s’ofereixen a la ciutadania.

 

També es pretén ajudar a assolir una major eficàcia i eficiència comunicativa a partir de fer un seguiment continuat de les informacions publicades als webs institucionals de les diferents administracions d’àmbit local, comarcal o provincial per avançar en una millor comprensió de la informació que es publica en obert i en format reutilitzable.

 

L’informe s’ha elaborat amb dades de les avaluacions realitzades des de finals de desembre de 2019 fins el 10 de març de 2020. Les dades corresponen a la 7a onada realitzada dels 947 ajuntaments de Catalunya; la 5a onada d’avaluacions als 41 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. I la 4a onada als webs de les4 Diputacions catalanes i hi consten al Mapa Infoparticipa.

 

Els indicadors que s’utilitzenper avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a qüestions com la informació dels representants polítics,dela gestiódels recursos ieconòmics,eines per ala participació ciutadana, informació sobreretribucions dels càrrecs electes, declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes, retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu,i explicació detallada de les competències delsòrgans de govern.Data de modificació: 05/10/2020 09:54:25