Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:56  |  21/04/2021

Data i hora oficial

El temps

La història de la Fàbrica Cucurny centrarà l'interès de les Jornades Europees de Patrimoni 2020 a Montmeló

  • Vista aèria de la històrica fàbrica Cucurny

    Vista aèria de la històrica fàbrica Cucurny

30/9/2020

Els dies 9,10 i 11 d'octubre es presenten a tot Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Montmeló s'acull a aquest certamen amb dues propostes, la primera al mateix municipi i la segona a l'assentament romà del Mons Observans.

 

A Montmeló fa una mica més de cent anys es va instal·lar una de les factories de gres i ceràmica refractaria més important d'Espanya i possiblement d'Europa. La fàbrica Cucurny era reconeguda no només per la seva gran producció, exportava arreu del continent europeu, sinó també per l'alta qualitat de les seves manufactures, caracteritzades per una fabricació gairebé artesanal.

 

Dissabte 10 d'octubre se celebrarà just a l'emplaçament on hi havia hagut l'antiga fàbrica, l'actual Plaça Constitució, un seguit d'actes per tal d'explicar el que va suposar per Montmeló i per la història de Catalunya l'arribada d'aquesta empresa a les nostres terres.

 

Per portar a terme els diferents actes sobre la Cucurny, del de l'Arxiu Municipal i dels del Museu s'està recollint materials procedents de la fàbrica: elements manufacturats, documents, catàlegs i fotografies que ajudin a reivindicar tot el que va significar la Cucurny pel municipi de Montmeló. Podeu contactar per telèfon (museu: 93 572 11 66) o per e-mail: museu@montmelo.cat o arxiu@montmelo.cat.

 

D'altra banda, diumenge 11 d'octubre a les 11 h haurà una visita especial al jaciment del Mons Observans. Un comerciant d'esclaus arribarà a l'assentament per vendre la seva mercaderia i potser a comprar matèria primera fresca. Aquesta activitat, a causa de les mesures sanitàries vigents tindrà un aforament limitat i s'haurà de fer reserva anticipada a entrapolis.com

 

L'equip organitzador recorda que pels dos actes serà obligatori l'ús de la mascareta i respectar la distància de seguretat entre les persones assistents.Data de modificació: 08/10/2020 09:33:40