Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:26  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

L’Ajuntament adapta el Casal de la Gent Gran per poder reobrir de nou el Centre de Dia

  • Casal de la Gent Gran

    Casal de la Gent Gran

25/9/2020

Montmeló compta amb un Centre de Dia amb 30 places que no ha pogut restablir el servei donades les noves directrius i instruccions establertes pels departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya marcades per la pandèmia.

 

El passat mes d’agost es van iniciar les obres per adaptar de forma temporal el Casal de la Gent Gran de Montmeló i poder sol·licitar la reobertura del servei de Centre de Dia que roman tancat des del dia 13 de març.

 

Una de les condicions per poder donar el servei de centre de dia és que tan els espais com els treballadors estiguin separats del servei de residència. El Casal de la Gent Gran és un equipament que compta amb un accés diferent al del la residència i permet la separació dels espais físics i l’organització separada i independent de les persones treballadores dels dos serveis.

 

El canvi ha consistit en adequar l’espai del Casal de la Gent Gran segons la normativa preceptiva, a un ús de centre de dia: modificació dels banys existents, incloent una dutxa a cada bany i la creació d’un nou bany ubicat a la sala polivalent del casal; els despatxos s’han transformat en espais d’infermeria, vestidors i espais per als professionals.

 

S’ha adaptat també un espai per servir el menjar i rentar i desinfectar els estris de cuina, vaixella i coberts. En aquest espai s’ha adquirit un renta-plats que se sumarà al renta-gots ja existent, i s’ha instal·lat una taula de treball neutra fabricada en acer inoxidable.

 

Paral·lelament, del mes de març i fins al restabliment del servei, des del departament de serveis socials bàsics, s’ha realitzat el seguiment de les persones usuàries beneficiàries del servei de centre de dia oferint-los-hi serveis alternatius (SAD i àpats a domicili), tal i com marca el Protocol de coordinació dels centres de dia de gent gran i els serveis d’atenció domiciliària, per millorar l’atenció de les persones en situació de vulnerabilitat i que requereixen atenció a la seva llar.

 

Un cop finalitzades les obres cal la visita d’inspecció del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per obtenir l’autorització de reobertura del Centre de Dia.

 Data de modificació: 25/09/2020 14:49:17