Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:19  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

El KISSBarcelona 2020 segueix apostant per millorar la biodiversitat dels boscos del Circuit

  • Bosc al Circuit

    Bosc al Circuit

24/9/2020

En el marc del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, i per vuitè any consecutiu, la plataforma Green Meeting Point del Circuit promou aquesta iniciativa acollint-se al programa KISS de la FIM Ride Green.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya- Durant el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, que se celebrarà els propers 25, 26 i 27 de setembre, el compromís amb la sostenibilitat del CirCuitCat 3C “Consciència, Compromís i Coherència” tornarà a ser una de les apostes principals.

Encara que sense públic, el KISSBarcelona 2020 girarà entorn de la millora de la biodiversitat de les zones verdes de les instal·lacions esportives. El Circuit de Barcelona-Catalunya, certificat en l'ISO 14001:2015 des de l'any 2008 i que ha obtingut en el present any el certificat Commited Entity Biosphere, s'acull el programa KISS (Keep It Shine & Sustanaible) de la FIM Ride Green per vuitè any consecutiu.

En l'edició de l'any passat, el Circuit va dur a terme nombroses accions per millorar 1 hectàrea del bosc de la zona del Cràter, inaugurada per Marc Márquez, ambaixador de medi ambient de la FIM. Enguany s'inaugura el “Camí dels Sentits”, actuant sobre 0,8 hectàrees més de bosc completant així la restauració de tota la superfície d'aquesta zona. Destacar que el traçat català és una instal·lació esportiva que alberga més de 25 hectàrees de zones verdes amb 13 hectàrees de bosc, les quals formen part del projecte de millora. L'objectiu és crear un espai verd dinàmic i viu, que tingui un impacte mediambiental i social, així com també estendre la salut i el benestar de la comunitat.

La iniciativa, a més, és producte d'un finançament circular generat per accions sostenibles d'economia circular, fruit de la recaptació obtinguda en anteriors edicions gràcies al got reutilitzable del Circuit. I un any més, també se seguirà donant continuïtat a la campanya Stop Food Waste per promoure la reducció de residus i la valorització de les fraccions de residus generats.

Aquesta inauguració pretén també celebrar el 25è aniversari del compromís sostenible de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM). Un camí que ha fet de la mà del Circuit en moltes ocasions, ja que aquest ha rebut el Premi Medi Ambient de la FIM fins a tres vegades (2012, 2016 i 2019).

La reforestació dels ecosistemes és essencial per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i és per això que la UNEP ha proclamat la reforestació com una prioritat mundial per a la dècada de 2021-2030.

Esportivament, el Mundial més ajustat aterra al Circuit
La categoria reina mai havia tingut tants guanyadors en tan poques curses. Fins a sis vencedors diferents han pujat a l’esglaó més alt del podi de MotoGP™ en set curses. A més, quatre pilots separats per quatre punts en la classificació: Andrea Dovizioso, Fabio Quartararo, Maverick Viñales i Joan Mir. Malgrat no comptar amb la presència del vigent campió, Marc Márquez, l'espectacle està assegurat, ja que els seus rivals no perden el temps.

En Moto2™ i Moto3™, com de costum, l'emoció també és present en cada cursa. Entre els més petits, és el català Albert Arenas el que lidera la classificació, seguit molt de prop per Ai Ogura i John McPhee. En Moto2™, de moment, són Lucca Marini, Enea Bastianini i Marco Bezzecchi els que porten el comandament.

En només un parell de dies, la caravana mundialista començarà a rodar al Circuit de Barcelona-Catalunya i promet un cap de setmana per al record.Data de modificació: 23/09/2020 12:47:54