Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:42  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

De 16 al 22 de setembre, Setmana Europea de la Mobilitat

 • Setmana de la Mobilitat

  Setmana de la Mobilitat

16/9/2020

Montmeló s'ha adherit novament aquest any a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 entre el 16 i el 22 de setembre i organitza un seguit d’actes al llarg de la setmana.

 

L’Ajuntament de Montmeló treballa per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació i, un any més, s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat. Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’, la Setmana del 2020 vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050. 

 

Les activitats presencials s’han vist afectades per les normes de seguretat imposades per la Covid-19 i des de la regidoria de Mobilitat s’han programat reunions amb diferents entitats per planificar accions futures.

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

El proper dimarts 22 de setembre coincidint amb el Dia sense Cotxes es tancarà al trànsit de vehicles motoritzats en els carrers d’accés a l’escola Pau Casals, Sant Jordi i el tram del carrer de Vic des de Doctor Ferran fins a Miquel Biada per tal de facilitar l'ús de mitjans sostenibles i saludables com la mobilitat a peu o l'ús de la bicicleta per accedir als centres, segons croquis que s'adjunta.

 

tall22

 

Durant la aquesta setmana es realitzaran diverses reunions per planificar futures accions per fomentar una mobilitat sostenible com ara:

 • Reunions amb les AMPES on tractar el tema dels camins escolars com l’obertura i horaris d’entrada de les escoles, el pedibús, l’APP Trazeo i  el projecte Casa/Botiga Amiga
 • Possibilitat d’ampliar els camins amb carrers annexes i consensuar la senyalització d’aquests.
 • Proposta sobre la implantació al 2021 Montmeló municipi de zona 30 en el nucli urbà.
 • Valoració per instal·lar senyals de tràfic indicatives de prohibit l’accés a autoescoles al voltant de les zones escolars.
 • Inici de les obres del aparcament de Sant Crist i acondicionament dels seus voltants.


Data de modificació: 21/09/2020 14:08:25